diana auto-ongeluk attractie

Auto-ongeluk prinses Diana wordt pretparkattractie

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Lisette Gerbrands
Lisette
Gerbrands

Het National Enquirer-museum in het Amerikaanse Tennessee zorgt voor flink wat boze Britten. Daar kun je sinds kort namelijk de laatste minuten van het auto-ongeluk van prinses Diana meemaken. Pretparkliefhebbers betalen iets meer dan 20 euro om plaats te nemen in een auto waar met 3D-projecties en bewegingen het auto-ongeluk wordt nagebootst.

Dat nabootsen gebeurt met een computer met een 3D-engine. Hierdoor lijkt het net alsof je echt in Parijs zit. Gedurende de autorit verlaat je - net als prinses Diana in 1997 - het Ritz Hotel en zie je dat de paparazzi je achtervolgen. De autorit eindigt met een knal en een flits. Als deze 'Lady Diana-experience' achter de rug is, kunnen de bezoekers stemmen op het motief achter de crash. Daar deden - en doen nog altijd - vele verhalen over de ronde. Eén van de mogelijkheden waar je als bezoeker voor kunt kiezen is een complot van het Britse koningshuis, die zouden van haar af willen omdat ze te populair was bij het volk.

herdenking 10e sterfdag diana
 Mensen leggen bloemen neer bij Kensington Palace op de dag dat het tien jaar geleden is dat prinses Diana om het leven kwam.

Roddeljournalisten

De prinses kwam op 36-jarige leeftijd door een auto-ongeluk op 31 augustus 1997 om het leven. Diana was de moeder van prins William en prins Harry en haar plotse overlijden leidde tot massale rouw. Haar overlijden en het auto-ongeluk was lange tijd hét onderwerp van onderzoeken en complottheorieën. Ook ontstond er een discussie over hoe ver roddeljournalisten in hun werk mochten gaan. 

Het National Enquirer-museum biedt naast deze omstreden Diana-attractie nog meer tentoonstellingen en attracties waar je op interactieve wijze leert over de geschiedenis van de tabloidjournalistiek. Een woordvoerder van het museum laat weten dat hij het niet eens is met de kritiek dat de attracties zouden getuigen van slechte smaak. Het museum vindt het juist geschikt voor jongeren en kinderen omdat ze er zo van - en over - leren.

Nog meer opties

Laat jij de laatste autorit van prinses Diana liever aan je voorbij gaan? Dan kun je ook kiezen om virtueel bij de schietpartij op John F. Kennedy aanwezig te zijn, bij Michael Jackson zijn terwijl hij zijn baby over een balkonrand laat hangen of je kunt op visite bij de plaats delict waar de ex-vrouw van OJ Simpson is omgekomen.

Anderen lazen ook: Bijna zestig jaar oude poep in museum te zien of Museum vol selfies.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren