Avicii

Avicii schonk miljoenen aan goede doelen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

De Zweedse dj Avicii, die eerder deze maand op 28-jarige leeftijd overleed, gaf voor zijn dood veel geld aan goede doelen. 

Met zijn hits en optredens over de hele wereld verdiende Avicii miljoenen euro's. Volgens zeggen verdiende de dj met een paar uur muziek draaien wel eens 205.000 euro. Zijn vermogen wordt dan ook geschat op zo'n 70 miljoen.

Nu blijkt dat Tim Bergling, de echte naam van Avicii, regelmatig een deel van zijn inkomsten overmaakte aan hulporganisaties of goede doelen. Omdat hij dat vaak in stilte deed, was het bij het grote publiek minder bekend.

Niet gelukkig

In 2013 vertelde Avicii dat al dat geld hem niet gelukkig maakte. Daarom was het volgens hem het beste om het weg te geven aan mensen die het harder nodig hebben. Ruim 1 miljoen dollar doneerde de dj aan Feeding America, een stichting die via voedselbanken honger in de Verenigde Staten bestrijdt.

Ook de Zweedse hulporganisatie Radiohjälpen, die werkt voor slachtoffers van de aardbeving in Nepal en oorlogslachtoffers in Syrië, kreeg een groot bedrag van de dj. Dat liet het hoofd van de organisatie, Anna Hedenmo, weten op Twitter:

Anna Hedenmo 1525087738

 

 

Anderen lazen ook: Klokkenluider speelt hits overleden dj Avicii.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren