Wie is de Mol

Belgische Wie is de Mol? heeft geen mol

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

Wie is de mol? Nou, niemand... In België pakken de makers van het populaire tv-programma het anders aan. De nieuwe serie begint dit jaar zonder mol.

Niet negen kandidaten en één mol, maar tien kandidaten en géén mol. Dat is de situatie bij onze zuiderburen aan het begin van seizoen zeven. Pas tijdens de eerste aflevering (op zondag 10 maart, een dag na de ontknoping van de Nederlandse serie) wordt een mol gekozen, dat schrijft HNL.

De Mol België 2019 - TRAILER (Vlaams) (Seizoen 7)

Voorbereiden

'We proberen ieder jaar opnieuw te verrassen en de kijker op het verkeerde been te zetten', vertelt presentator Gilles De Coster. De originele aanpak had wel consequenties, vooral voor de kandidaat die opeens van rol moest veranderen. 'Het gevolg was dat we onze mol tijdens de opnames elke avond ter plaatse hebben moeten briefen.' Dat was hiervoor wel anders. 'Voorgaande seizoenen kozen we de mol weken voor de opnames en zagen we hem of haar voor de start tientallen keren, bekeken we samen elke proef, gingen we na waar er eventueel kon gesaboteerd worden... Dat is nu dus allemaal niet gebeurd.'

Gevulde jokers

In Nederland wordt op dit moment het 19e seizoen uitgezonden. Na de dubbele executie van afgelopen weekend zijn alleen Sinan, Niels, Merel en Sarah nog over. Zij strijden zaterdag voor een plek in de finale. Hoewel de Nederlandse mol zich wél kon voorbereiden op zijn of haar rol, is er deze serie toch iets anders. Sommige jokers die de kandidaten in handen krijgen, zijn gevuld met een vrijstelling. Een dilemma voor de eigenaar, die ervoor kan kiezen om het stuk hout te openen. Als er een vrijstelling verschijnt, heeft hij of zij geluk. Is-ie leeg? Dan is de joker niets meer waard.

 4 mensen, staande mensen, schoenen, oceaan, buiten en natuur

Anderen lazen ook: Dit zijn de kandidaten van Wie is de Mol? 2019.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren