Billie tijdens een optreden. Foto: ANP-74950745

Billie Eilish stoot rapper Lil Nas X van de troon

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Georgia Oost
Georgia
Oost

Billie Eilish heeft met haar nummer Bad Guy een gigantisch record te pakken: het liedje staat bovenaan de Amerikaanse hitlijst. Na 19 weken is rapper Lil Nas X van de troon gestoten.

Geen ander nummer stond zo lang op één als de hit van rapper Lil Nas X. Maar dat feestje is voorbij. Na wekenlang op plek twee te hebben gestaan, staat Bad Guy nu bovenaan de Billboard Hot 100.

Dubbele prestatie

Hoewel het al enorm bijzonder is dat het liedje van Billie op één staat, is het ook nog eens op een unieke manier gegaan. Het is namelijk nooit eerder gebeurd dat een track eerst zo lang op nummer twee stond en daarna tóch naar de eerste plaats klimt.

Gefeliciteerd Billie!

Lil Nas X lijkt het niet zo erg te vinden dat-ie van de troon is gestoten. In een berichtje op Twitter feliciteert hij de 17-jarige zangeres met deze prestatie. De rapper zegt dat ze het verdient. Daarna maakt hij nog een grapje dat hij nu op straat zal moeten leven omdat hij niet meer op nummer één staat.

nope 1566288862

Sombere liedjes

Billie staat bekend om haar blauwe haren, sombere liedjes en wijde kleding. Haar eerste nummer Ocean Eyes maakte ze toen ze veertien jaar was, die is ondertussen al meer dan 80 miljoen keer bekeken. Ze heeft in maart haar eerste album uitgebracht. Afgelopen weekend gaf ze een optreden op Lowlands.

Anderen lazen ook: Billie Eilish: profiel van een blauwharig buitenbeentje.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren