free a girl thomas berge

BN'ers sluiten zichzelf op voor goed doel

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Lisette Gerbrands
Lisette
Gerbrands

Jezelf vrijwillig opsluiten in een hokje om aandacht te vragen voor het goede doel? Dat is precies wat Thomas Berge, Niels Geusebroek, Gwen van Poorten en Monica Geuze sinds gistermiddag twaalf uur doen. Met de jaarlijkse actie zamelt stichting Free a Girl geld in om meisjes in de prostitutie een nieuw en beter leven te geven.

Maar waarom sluiten de Bekende Nederlanders zich op in hokjes? Ze staan symbool voor de hokjes in landen als India, waar meisjes opgesloten zitten in bordelen.

Geen beeld bij

Thomas Berge is Free a Girl-ambassadeur en zag met eigen ogen in India wat hij eigenlijk niet wilde zien. Het is de vierde keer dat hij meedoet aan de actie. De zanger zegt hierover: 'Eigenlijk stelt dit vastzitten hier niet zoveel voor, dat is niets vergeleken bij wat de meisjes in India meemaken. Zij worden soms dertien tot vijftien keer per dag verkracht. Daar heb je geen beeld bij tot je in India bent geweest.'

Op zijn Instagram deelt hij een post van zichzelf in een hokje met het bijschrift: 'Steun mij in de strijd tegen gedwongen kinderprostitutie , ook al is het een klein bedrag.. Het geheim van leven, is geven.'

Het hele land

Er zijn dit jaar zo'n vierhonderd deelnemers, ofwel freedom fighters die door het hele land meedoen. De actie duurt tot en met zondag 19 mei.

Anderen lazen ook: Jesse (14) haalt geld op voor het goede doel.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren