britt dekker wonderpaard

Britt Dekker dolblij met haar 'turnende kickbokser'

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Lisette Gerbrands
Lisette
Gerbrands

Eindelijk mag Britt Dekker (27) het nieuws van de daken schreeuwen: wonderpaard Genciano is van haar! De presentatrice maakte gisteren bekend dat ze van haar nieuwe baas John de Mol geen salaris, maar een dressuurpaard krijgt. Genciano zou over bijna magische krachten beschikken en wordt binnenkort overgevlogen vanuit Spanje.

De blondine reisde eerder al in het geheim naar Barcelona om een proefrit te maken op de spierwitte hengst die ook wel George wordt genoemd. Die geheime ontmoeting bleek liefde op het eerste gezicht.

Krachtige kickbokser

Dekker volgt het paard al bijna vijf jaar en is groot fan sinds ze hem in een paardenmagazine zag staan. Op haar YouTube-kanaal PaardenpraatTV vertelt Dekker: 'Hij is altijd in mijn hoofd gebleven. Je kunt echt fan zijn van een bepaald paard en van hem dromen. Nu denk je misschien "gewoon een wit paard" maar als je hem ziet rijden verandert hij compleet. Het lijkt wel alsof-ie kan dansen en zweven. Alsof hij een soort turner en krachtige kickbokser is. Zo gaaf!'

Succesvol

Genciano werd in 2009 in Andalusië geboren als rashengst van Datil VII en Genciana II. In 2013 verhuisde de schimmel binnen Spanje om een jaar later door Emmelie Scholtens naar Nederland te worden gehaald voor verdere training en opleiding. Scholtens - die nationale bekendheid kreeg door succesvolle deelnames aan de Wereldkampioenschappen voor Jonge Dressuurpaarden in Verden (driemaal goud, eenmaal zilver en een keer brons) - en George werden in 2015 samen eerste tijdens de finale voor zesjarige dressuurpaarden in Barcelona.

Na verschillende prijzen te hebben binnen gesleept, verbleef George op Scholtens’ stallencomplex in het Spaanse Barcelona. In Spanje liep hij mee in meerdere nationale shows en deed-ie dienst als fokpaard. 

Hoofd in de wolken

Dat George nu van Britt is, is groot nieuws op internationale paardennieuwssites. De Spaanse site Horselife schrijft: 'Het eigendom van de familie Elias-Collins is verkocht. Eurodressage.com bracht het nieuws met de kop: 'De Nederlandse socialite Britt Dekker koopt Genciano'. En Britt? Die loopt - zoals je hieronder kunt lezen - met haar hoofd in de wolken en kan niet tot wachten totdat George naar Nederland komt. 

Anderen lazen ook: Britt Dekker: van tv-meisje naar paardenmeisje.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren