Britt Dekker

Britt Dekker vóór donorwet: 'Mijn vader redde zes levens'

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

De Eerste Kamer stemt dinsdag, maar Britt Dekker is er al uit. De realityster vindt dat de nieuwe donorwet er moet komen.

De vader van Britt overleed in november vorig jaar. 'Hij was niet meer te redden. Nu heeft hij inmiddels al zes levens gered. Dat vind ik wel heel cool', vertelde Britt bij De Wereld Draait Door.

Briefje invullen

'Door mijn vader kunnen andere mensen doorleven, dus ik vind die wet wel heel erg goed. Als je niet wil dat je organen worden afgestaan, dan neem je toch even lekker de moeite om dat briefje in te vullen.'

Britt Dekkers vader was donor

Bekijk hier de hele aflevering van De Wereld Draait Door. Britt is vanaf 45 minuten te zien.

Een beetje lui

Ook voor haarzelf zou ze de nieuwe wet wel handig vinden. 'Ik ben best wel lui met belastingen en boetes. Ook met zo'n donorbriefje ben ik helaas zelf te lui om het in te vullen', vertelt Britt eerlijk, die hoopt dat iedereen straks standaard donor is.  

Dinsdag stemt de Eerste Kamer over de nieuwe donorwet. Als alles doorgaat ben je straks dus automatisch orgaandonor, tenzij je daar bezwaar tegen hebt gemaakt.

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Komt er een nieuwe donorwet?

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren