Britt Dekker

Britt Dekker: van tv-meisje naar paardenmeisje

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

Dat Britt Dekker iets met paarden heeft, is niet nieuw. Maar dat ze zelf zó goed is in dressuur? Dit weekend werd ze 13e op het NK Dressuur. Hoog tijd om de carrière van dit paardenmeisje door te nemen.

Als er iemand zegt wat ze denkt, is het Britt Dekker wel. Door haar schaamteloze, vaak niet al te intelligente, maar goudeerlijke opmerkingen, maakt ze een onuitwisbare indruk tijdens haar deelname aan de veelbesproken datingshow Take Me Out in 2009. Al snel staat er een volgende tv-klus op haar agenda: Echte Meisjes In De Jungle. De 26-jarige blondine uit Purmerend wint niet alleen het programma, maar ook de harten van tv-kijkend Nederland. Een nieuwe realityster is geboren.

Britt en Ymke

Niet lang daarna tekent de enthousiaste Britt een contract bij RTL. Daar krijgt ze een programma op het online platform, samen met Ymke Wieringa (die ze kent van haar eerste tv-klussen). Met De Zomer Van Britt en Ymke is Nederland een nieuw tv-duo rijker. De twee tegenpolen (Ymke is in tegenstelling tot Britt heel serieus) zijn een hit en er volgen meer programma’s. In 2014 stapt Britt over van RTL naar SBS om daar Het Beste Idee Van Nederland te presenteren. Maar een grote carrière als presentatrice blijft uit.

Paardenpraat

Een paardenmeisje is Britt altijd al geweest. Als haar tv-werk langzaam ophoudt, stort ze zich helemaal op haar lievelingsdieren. Ze sluit ze zich aan bij PaardenpraatTV, een populair kanaal op YouTube voor paardenliefhebbers met ruim 130.000 abonnees. Ze maakt video’s en vlogs over alles wat met paarden te maken heeft. Als dressuurruiter doet Britt ondertussen mee aan verschillende wedstrijden. Ze plaatst zich voor de Noord-Hollandse kampioenschappen.Al het trainen blijkt niet voor niets want ze wordt kampioen!

Dat levert de blondine een ticket op voor het NK dressuur. Haar grootste droom komt uit. ‘Ik heb echt het idee dat ik nu iets gepresteerd heb. En dat heb ik voor het eerst in mijn leven’, zegt ze erover in Jinek

Wist je dat...

… Britt binnenkort weer te zien is op tv? Ze vervangt de zwangere Naomi van As bij Zappsport.
… ze groot fan is van Matthijs van Nieuwkerk? Zelf noemt ze de DWDD-presentator haar favoriete BN’er.
… ze van één van haar veel gebruikte uitspraken - Fucking vet - een nummer heeft gemaakt?

Anderen lazen ook: Britt Dekker vóór donorwet: 'Mijn vader redde zes levens'.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren