Chantal aan het dansen

Chantal (16) is wéér de beste van de wereld

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine
de Wit

Chantal (16) is een bescheiden meisje, maar zodra ze op het podium staat komt ze helemaal los en danst ze als de beste. Eind augustus werd ze in het Schotse Glasgow voor de derde keer wereldkampioen hiphop onder de 18. Vorig weekend werd ze gehuldigd in haar woonplaats Winsum.

Veel mensen staan liever ín een grote groep mensen te dansen dan vóór een grote groep. Maar bij Chantal is dat juist andersom. ‘Op het podium ben ik een ander persoon. Ik ben in het echt best wel verlegen en niet heel open. Ik zou nooit zomaar op iemand afstappen. Maar op het podium gaat dat snel weg. Dan denk ik: nu moet ik er echt voor gaan. Dat valt andere mensen ook op. "Je lijkt zo’n klein en schattig meisje, maar als je danst ben je heel anders", zeggen ze soms.'

De beste van de wereld

Tijdens het UDO World Street Dance Championship versloeg ze duizenden dansers onder de achttien jaar uit verschillende landen. In de finale moest ze freestylen en ter plekke moves bedenken. De jury vond Chantal zo goed, dat ze won. ‘Ik dacht: Nee, dit kan echt niet waar zijn! Het voelde echt geweldig. Ik ben de beste van de wereld, dat voelt echt heel raar.’ In de video hieronder zie je haar dansen tegen de Japanse Konosuke Ito. (De tekst gaat verder onder de video.)

Final House Battle UDO Streetdance Wordchampionships 2018 Glasgow

Afgelopen weekend werd Chantal gehuldigd in haar woonplaats Winsum. Er liep een fanfareband door haar straat en ze werd toegesproken door de locoburgemeester, die haar ophaalde in een cabrio. 'Ik wist niet wat er ging gebeuren. Het was echt super leuk. Vooral dat al die mensen daar speciaal voor mij waren', vertelt ze. Hieronder zie je een video van de huldiging. 

Gemeente Winsum huldigt Chantal de Boer

De wereldkampioenschappen zijn niet de eerste grote wedstrijden waar Chantal aan meedeed. De danseres heeft er ook al een hele tv-carrière opzitten. Daarover lees je meer in 7Days met verschijningsdatum 21 september.

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Zweedse dj gaat viral door uitbundige dansjes.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsAppFacebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren