kingsland festival koningsdag

Confetti-recordpoging duur grapje voor Kingsland

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Thijs Jacobs
Thijs
Jacobs

Het leek allemaal zo leuk: Kingsland Festival zou het record voor zoveel mogelijk confetti knallen verbreken. Maar achteraf is de gemeente Rotterdam daar iets minder blij mee. De stad ligt vol met gekleurde snippers. De opruimkosten? Die zijn voor Kingsland Festival.

Zesduizend confetti-shooters die tegelijkertijd afgevuurd werden. Het is een nieuw wereldrecord met een nare nasleep. De confetti-snippers zijn namelijk overal naartoe gewaaid. De gemeente Rotterdam is daar niet blij mee. Kingsland Festival zou alleen een vergunning krijgen voor de recordpoging als ze achteraf alles zouden opruimen. Dat is dus niet gebeurd.

Daarom is de gemeente maar zelf aan de slag gegaan met het opruimen van de kleurrijke papiersnippers. ‘Het is wel te zien dat ze hun best hebben gedaan met opruimen, maar het was toch echt niet goed genoeg’, vertelt een woordvoerder van de gemeente tegen RTV Rijnmond. De kosten voor het poetsen worden in rekening gebracht bij het festival zelf. Of ze ook nog een boete krijgen, is nog niet bekend.

Protest

Vooraf waren mensen al niet heel enthousiast over de recordpoging. Vooral de Partij voor de Dieren was het er niet mee eens. Ze vonden het veel te gevaarlijk voor de omgeving en geloofden niet dat het fatsoenlijk opgeruimd zou worden. Daar hebben ze uiteindelijk gelijk in gekregen.

Meer nasleep

De confetti-recordpoging is niet de enige actie die het festival nog achtervolgt. Op Koningsdag kwam op Dumpert een filmpje waarin een boze Lil' Kleine te zien is. Hij was te laat bij zijn show en door het strakke tijdschema kon hij dus niet zijn laatste nummer doen. Daar was de rapper het niet mee eens. Hij gooide zijn microfoon het publiek in, gaf de organisatie een middelvinger en gooide een fles champagne kapot op het podium.

Toch leek het allemaal heftiger dan dat het was, vertelt de organisatie tegenover RTL Boulevard. ‘Het is een drukke dag, de spanning is hoog. Ook voor die jongens. Ik kan me voorstellen dat ze even in paniek zijn als iets niet loopt zoals ze willen.’

Anderen lazen ook: Koningsdag 2019: de leukste foto's.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren