Justin

Darter Justin (18) wint grote internationale titel

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine
de Wit

Op zijn zevende speelde Justin van Tergouw (18) zijn eerste dartwedstrijd. Na 300 bekers bij de junioren, won hij vorig weekend zijn eerste internationale titel bij de volwassenen: de Winmau Belgium Masters. 

Justin begon op zijn zesde met darten, vlak nadat zijn vader overleed. Hij dartte veel en de twee deden dat ook wel eens samen. Justin bleef doorgaan en werd lid van de dartclub in Nieuwegein. Op zijn zevende speelde hal zijn eerste wedstrijd. ‘Ik verloor, maar mijn tegenstanders waren ook al veertien of vijftien jaar. Dat was een test voor mezelf om te kijken of ik het leuk genoeg vond. En dat vond ik. Daarna werd ik steeds vaker gevraagd voor competities en zo ben ik in het wereldje gerold. In die tijd moest ik zelfs nog op een kratje staan om mijn pijlen uit het bord te halen’, vertelt de darter lachend.

Veel prijzen

Inmiddels heeft Justin 300 bekers verzameld. Hij is Nederlands kampioen, Europees kampioen en wereldkampioen bij de junioren en hij won de belangrijke dartwedstrijd Lakeside twee keer. Ook speelde hij al eens tegen de bekende Nederlandse darters Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld. ‘Dat was tijdens een demonstratietoernooi. Daar word je voor gevraagd en dan kunnen mensen komen kijken en met je op de foto. Ik won van Van Barneveld en daar reageerde hij heel sportief op. Maar dat was dus ook geen belangrijke wedstrijd’, zegt Justin nuchter.

Rustig blijven

De darter vindt het geen probleem om tegen zulke grote darters te spelen: ‘Het maakt niet uit tegen wie je gooit, want je speelt altijd tegen jezelf. Het is belangrijk om zo rustig mogelijk te blijven en niet met de andere spelers bezig te zijn. Tijdens een wedstrijd gaat er niet veel in mijn hoofd om en ik heb geen vaste strategie. Je moet gewoon gooien op gevoel en de rest is niet belangrijk.’

Benieuwd wat Justin in de toekomst gaat doen en hoe hij traint voor een wedstrijd? Dat lees je in de krant (verschijningsdatum 10 augustus 2018). Hoe Justin speelt kun je zien in de video hieronder.

van Tergouw v Heffernan BDO 2018 Youth FINAL World Championship [HD1080p]

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren