golden globes 2020

De opmerkelijkste momenten tijdens de Golden Globes 2020

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Lisette Gerbrands
Lisette
Gerbrands

Het regende prijzen vannacht! Voor de 76ste keer werden namelijk de Golden Globes uitgereikt in Hollywood. Grote winnaars deze avond waren1917 en Once Upon a Time In... Hollywood. Heb je de uitreiking gemist? Met deze opmerkelijke momenten ben je weer helemaal bij!

1. Boodschap van Russel Crowe

Bij de uitreiking van de Golden Globes vroegen verschillende beroemdheden zoals Joaquin Phoenix, Ricky Gervais en Cate Blanchett aandacht voor de branden in Australië. De prijs voor Beste acteur in een miniserie ging naar Russell Crowe voor zijn rol in The Loudest Voice. Crowe kon vanwege die branden niet aanwezig zijn. Wel liet hij een boodschap achter, die werd voorgelezen door Jennifer Aniston: 'Vergis je niet, de tragedie die zich momenteel afspeelt in Australië komt door klimaatverandering. We moeten iets doen met alle wetenschap die we hebben, ons wereldwijd richten op groene energie en onze unieke en geweldige planeet respecteren.'

2. Het duurt te lang...

Ricky Gervais was de host van de avond en praatte de uitreiking aan elkaar en maakte de ene na de andere grap. Zo zei hij tijdens zijn openingsspeech: 'Once Upon a Time in... Hollywood duurde zo lang, tegen het einde van de première was de date van Leonardo DiCaprio te oud voor hem geworden. Daarmee doelde hij op het 23 jaar jongere model waarmee de acteur onlangs werd gezien.

3. Nog meer grappen over DiCaprio

Gervais was niet de enige die grappen maakte over DiCaprio. Ook Brad Pitt kon het niet laten een opmerking te maken. Pitt won de Golden Globe voor Beste mannelijke bijrol in Once Upon a Time In... Hollywood, waarin-ie met DiCaprio speelde. In zijn bedankspeech liet Pitt weten dat-ie met liefde een vlot met hem had gedeeld. Daarmee verwijst hij naar de film Titanic waar DiCaprio het eind niet overleeft omdat-ie Kate Winslet 'haar vlot niet met hem deelt'.

golden globes 2020
Filmregisseur Quentin Tarantino (L), acteurs Brad Pitt, Leonardo DiCaprio en Julia Butters poseren in de perskamer na het winnen van de prijs voor Beste scenario - Film en Beste film - Musical of Komedie voor Once Upon a Time ... in Hollywood.

4. Tom Hanks in tranen

Acteur Tom Hanks nam vannacht de Cecil B. deMille Award mee naar huis. Die kreeg hij voor zijn buitengewone bijdrage aan de filmindustrie. Tijdens zijn speech, waarin hij zijn familie bedankte, kon Hanks zijn tranen niet bedwingen en moest-ie zelfs even stoppen met praten.

5. Eerste prijs voor Aziatische actrice

Actrice Nora Lum, beter bekend onder de naam Awkwafina, nam de prijs voor beste actrice in een comedy of musical in ontvangst. Lum is daarmee de eerste actrice van Aziatische afkomst die een Golden Globe in de wacht sleept. Aan de Amerikaanse krant LA Times vertelde Awkwafina na haar nominatie vorige maand: 'Ik had nooit verwacht dat zoiets zou gebeuren toen we aan het filmen waren. Gisteravond liet ze weten dat deze erkenning krijgen echt geweldig is. 'Ik hoop dat dit slechts het begin is', was haar reactie.

Nora Lum

Anderen lazen ook: 11 dingen die je moet weten over de Golden Globes.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren