Dimitri Vegas en Like Mike

Dimitri Vegas & Like Mike populairste dj's ter wereld

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

Het Belgische duo Dimitri Vegas & Like Mike is zaterdag tijdens het Amsterdam Music Festival op het Amsterdam Dance Event, door lezers van het Britse tijdschrift DJ Mag uitgeroepen tot beste dj-act.

De afgelopen drie jaar was de eerste plaats steeds voor Martin Garrix, maar dit jaar kwam hij op de tweede plaats van de DJ Mag's Top 100. David Guetta eindige op drie (vorig jaar stond-ie op plek vijf). 

De vierde op de lijst werd Armin van Buuren. De Nederlandse dj's Don Diablo en Afrojack eindigden op respectievelijk plaats zes en negen. DJ Tiësto eindigde als achtste. De lijst wordt sinds 1997 samengesteld op basis van stemmen van lezers van DJ Mag

Kritiek

Volgens de organisatie van de verkiezing stemden vorig jaar ruim 1,2 miljoen mensen uit meer dan 180 landen. Kritiek op de verkiezing is er ook. Zo zou het niet uitmaken hoeveel optredens artiesten doen of hoeveel muziek ze uitbrengen, want alleen de dj met de meeste (en meest betrokken) fans wint.

Broers

De echte namen van Dimitri Vegas & Like Mike zijn Dimitri (37) en Michael (33) Thivaios. De broers, die van Griekse afkomst zijn, begonnen als tieners te experimenteren als dj. Ze traden op in verschillende clubs en in 2009 stonden ze voor het eerst op het Belgische Tomorrowland. Sinds 2013 staat het duo hoog in de DJ Mag's Top 100. De broers acteerden ook samen in de Belgische film Patser

Dit is een video van Dimitri Vegas & Like Mike tijdens het Belgische dancefestival Tomorrowland afgelopen zomer: 

Dimitri Vegas & Like Mike Live At Tomorrowland 2019 (FULL Mainstage HD Set)

Anderen lazen ook: 8 weetjes over Amsterdam Dance Event.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren