DJ

Dit is de jongste dj van label Martin Garrix

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine
de Wit

DJ E A U X M A R (18) is de jongste artiest die aangesloten is bij STMPD RCRDS, het platenlabel van Martin Garrix. Vorige week kwam zijn EP Tell Me uit. 

‘Jarenlang maakte ik commerciële deephouse onder de naam Zaio. Dat deed ik, omdat ik wilde dat mijn muziek op de radio kwam. Maar toen ontdekte ik dat de markt echt verzadigd is van dat soort nummers. Veel artiesten doen hetzelfde en werken met steeds weer dezelfde formule', vertelt de dj.

Eigen stijl

Dat was afgelopen zomer een reden voor hem om het helemaal anders aan te pakken en een eigen stijl te gaan ontwikkelen. 'Ik vind het lastig om mijn stijl te omschrijven, maar het is een beetje te vergelijken met elektronische muziek en synthpop. Ik houd ervan om genres door elkaar te gebruiken, zelfs hiphop. Dat vonden ze bij STMPD RCRDS heel verfrissend.’ Daar is hij terecht gekomen door zijn manager, die hij via via kent. 'Het nummer was nog niet eens af, maar toen had mijn manager het al naar STMPD gestuurd. Zij waren direct heel enthousiast.

Hieronder kun je Tell Me beluisteren. De dj vertelde ons vijf punten die belangrijk zijn als dj: een goede naam, een eigen stijl, een netwerk, goed materiaal en een goede branding. Daarover lees je meer in 7Days met verschijningsdatum 21 september. 

E A U X M A R - Tell Me


 

 

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: 7 belangrijke momenten voor dj Maurice West.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsAppFacebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren