Duncan Laurence

Dit moet je weten over Duncan Laurence

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Lisette Gerbrands
Lisette
Gerbrands

Maandagmiddag werd bekend dat Duncan de Moor Nederland gaat vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival. Komt-ie je bekend voor? Dat kan. Hij deed namelijk mee aan The Voice, waar hij het redde tot de halve finale in team Ilse DeLange. Wat weten we nog meer over hem?

Duncan werd geboren op 11 april 1994 en kende in zijn leven als artiest al flinke pieken en dalen: van depressieve periodes met angst en stress tot het meeschrijven aan internationale hits. Hoe is het allemaal begonnen?

In 2012 haalde de zanger, beter bekend onder de artiestennaam Duncan Laurence, voor het eerst de publiciteit. Hij won de lokale talentenjacht Brielle’s got Talent en mocht een dag in de studio muziek opnemen met producer Emanuel Platino. Platino speelde onder andere als bassist met Waylon, Boris en Anouk.

Eigen teksten

De Moor volgde de Rockacademie om zichzelf daar als zanger, songwriter en producer te ontwikkelen. Tijdens die studie deed hij onder andere ervaring op in Londen en Stockholm. Door die internationale ervaring ontwikkelde hij zich tot een volwaardige singer-songwriter.

Zijn grootste succes staat echter (nog) niet op zijn eigen naam. Hij schreef namelijk mee aan de hit Closer van K-Pop boyband TVXQ!. De kans is aanwezig dat er bij jou geen lampje gaat branden, maar het album New Chapter No. 1: The Chance of Love, met daarop 'zijn' nummer, stond in Zuid-Korea op nummer 1 in de Billboard Hot100. Nieuwsgierig? Bekijk de videoclip hieronder: 

[윤호FANCAM]ソウル☆チャンミン " Closer " CHANGMIN TVXQ 180506

Halve finale

Door in 2014 aan het populaire zangprogramma The Voice of Holland mee te doen hoopte De Moor zijn carrière naar een hoger niveau te tillen. Hij sloot zich aan bij het team van Ilse DeLange en bereikte zelfs de halve finale. Daarmee speelde zich hij al een beetje in de kijker. Het was namelijk Ilse DeLange die later hem voorstelde als kandidaat voor het Songfestival.

In 2017 studeerde hij af aan de Rockacademie in Tilburg. Sindsdien geeft hij zangles in Tilburg en Amsterdam. Hij schrijft namelijk al eigen teksten sinds dat hij 13 jaar is. Zo schrijft hij voor zijn eigen band The Slick and Suited maar ook voor andere artiesten. Ook coacht hij songwriters die hun eigen liedjes willen schrijven. Met zijn band, die in januari 2013 is ontstaan op de Rockacademie, trad hij op het festival Eurosonic Noorderslag op. 

A-artiesten

Op Instagram laat Duncan weten erg blij te zijn dat hij namens Nederland mag optreden op het Eurovisie Songfestival. Hij schrijft: ‘Ik ben zo ongelofelijk trots dat ik Nederland mag vertegenwoordigen op het songfestival! De afgelopen jaren deden voor Nederland A-artiesten mee met een grote naamsbekendheid. Voor mij geldt dat laatste niet maar dat is juist ook mooi: er zijn heel veel jonge muzikale talenten in Nederland. Mijn deelname bewijst dat je zomaar de kans kunt krijgen om op zo’n groot platform te laten zien wat je waard bent.’

Het nummer dat Laurence gaat zingen wordt op 7 maart bekendgemaakt. Het Eurovisie Songfestival vindt vanaf 14 mei tot 18 mei plaats in Tel Aviv.

Anderen lazen ook: Dit moet je weten over het Eurovisie Songfestival.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren