Ryan

Dit zijn de rijkste youtubers van 2018

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine
de Wit

Niet PewDiePie, Jake of Logan Paul, maar een jongetje van 7 dat met speelgoed speelt is de best verdienende youtuber van 2018. De top tien rijkste youtubers op een rij.

1. Ryan ToysReview

‘Piew, piew, piew! We zijn in de ruimte. Aliens!’ Deze woorden komen uit de mond van ’s werelds best verdienende YouTuber: Ryan (7) van Ryan ToysReview. Al sinds zijn derde filmen de ouders van de Amerikaanse Ryan hoe het jongetje met speelgoed speelt. Inmiddels heeft hij 17 miljoen abonnees en een eigen kleding- en speelgoedlijn. Volgens het Amerikaanse zakenblad Forbes verdiende het gezin er dit jaar 22 miljoen dollar mee. 

Ryan Finds Surprise Holiday Top Toy Presents Hidden All Over the House!

2. Jake Paul

Bekend geworden op Vine, maar inmiddels heeft de jongste Paul-broer al honderden video’s gemaakt van langer dan 6 seconden. Hij haalt pranks uit, neemt rapvideo’s op en verkoopt zijn eigen merchandise. Dat alles was dit jaar goed voor zo’n 21,5 miljoen dollar.

You Won't BELIEVE What HAPPENED Between Us... (JAKE PAUL UNCUT)

3. Dude Perfect

Zo ver mogelijk met blote voeten over legoblokjes lopen, zo veel mogelijk trucs achterstevoren doen of een parcours maken voor een pingpong-balletje. De vijf Amerikaanse sportmannen van Dude Perfect doen de moeilijkste trucs en stunts in een grote sporthal. Als het lukt springen ze elkaar enthousiast om de nek. Al die stunts kosten veel tijd, maar daar krijgen ze ook veel voor terug: zo'n 20 miljoen dollar.

World Record Exercise Ball Surfing | Overtime 6 | Dude Perfect

4. DanTDM

Volgens Forbes stond-ie vorig jaar nog bovenaan de lijst, nu staat ie op 4: de Britse gamer Daniel 'DanTDM' Middleton. Hij maakt al zes jaar video's over games en het liefst speelt hij Minecraft. Daar verdiende hij 18,5 miljoen dollar mee.

DanTDM Reacts to Fortnite Season 7 Battle Pass!

5. Jeffree Star

Welke make-up dragen we deze kerst? Hoe kun je je gezicht het beste shapen en welke make-up is alweer helemaal uit? Jeffree Star geeft antwoord. Zijn video's zijn ook nog erg leuk om naar te kijken, omdat de youtuber houdt van veel kleur, glitters en bling-bling. Hij heeft een eigen make-up collectie, die hij graag promoot in zijn video's. Hij verdiende er dit jaar 18 miljoen dollar mee.

NORTHERN LIGHTS PALETTE REVEAL & SWATCHES | Jeffree Star Cosmetics

6. Markiplier

Horror en gamen. Daar houdt de Amerikaanse Mark Edward Fischbach aka Markiplier van. In de meeste video's op zijn kanaal speelt hij dan ook horrorgames die hij van commentaar voorziet. Met succes: Hij heeft innmiddels 22 miljoen abonnees en verdiende dit jaar 17,5 miljoen dollar.

SOMEBODY HELP US, WE'RE DROWNING!! | We Need To Go Deeper

7. Vanoss Gaming

De Canadese gamer Evan Fong laat zijn volgers al vanaf 2011 meekijken met zijn games. Na twee jaar had hij een miljoen abonnees. Om dat te vieren maakte hij een face reveal video: zijn gezicht hield hij tot die tijd geheim. De gamer staat vooral bekend om het spelen van Grand Theft Auto V en Call of Duty Black Ops 2. Zijn jaarsalaris in 2018? 17 miljoen dollar.

Red Dead Redemption 2 Online - Rise of the Bubble-Butt Bottom Boys! (Funny Moments and Fails)

8. Jacksepticeye 

'Top of the morning to ya, laddies!', is het eerste wat je hoort als je een video bekijkt van Jackscepticeye. De Ierse Seán McLoughlin noemt zichzelf een van de meest energieke YouTube-commentatoren en praat graag over games terwijl hij ze speelt. Hij plaatste zijn eerste video in 2012 op YouTube. In 2013 werd hij genoemd door Pewdiepie en vanaf dat moment steeg zijn populariteit - en bankrekening - enorm. Afgelopen jaar kwam er 16 miljoen dollar bij.

THIS GRANNY F*&%$£@ SUCKS | Granny #2

9. PewDiePie

Met 74 miljoen abonnees is de Zweedse gamer Felix Kjellberg de meest gevolgde youtuber ter wereld en hij verdiende er in 2015 het meeste geld aan. Toch is niet iedereen blij met hem. Vorig jaar riep hij 'What a fucking nigger', terwijl duizenden mensen live met hem meekeken. Een paar maanden daarvoor kreeg hij kritiek omdat hij racistische grappen maakte. Daardoor raakte hij een belangrijke inkomstenbron kwijt: Disney wilde niet meer met hem samenwerken. Toch verdiende hij dit jaar genoeg: 14,5 miljoen dollar.

Old people are SAVAGE!

10. Logan Paul

Ook deze Paul-boer werd bekend op Vine, maar is tegenwoordig niet meer weg te denken in de YouTube-wereld. Toch zag het er even naar uit dat dat misschien zou gebeuren. De vlogger plaatste een video op zijn kanaal waarin hij filmt in een zelfmoordbos in Japan. Veel adverteerders vonden dit erg ongepast. YouTube haalde hem uit een speciaal programma, bedoeld voor adverteerders. Hij bood later zijn excuses aan. De vlogger verdiende dit jaar zo'n 14,5 miljoen dollar.

The Old Logan Paul...

Anderen lazen ook: Hoe ver gaan youtubers voor views?

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren