DJVM

Dj DJVM (15) mocht optreden in China

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine
de Wit

Nederland staat in het buitenland bekend om kaas, molens en… muziek. Deze week werd bekend dat Nederlandse artiesten in 2017 samen voor het eerst meer dan tweehonderd miljoen euro per jaar verdienden in het buitenland. Dat komt voor een deel doordat dj’s steeds populairder worden in China.

Daan van Marle (dj DJVM, 15 jaar) was een van de geluksvogels die in China mocht optreden. Hij werd ontdekt tijdens het Amsterdam Dance Event (ADE). ‘Ik stond op te treden in een kledingwinkel toen twee Chinese vrouwen op me afkwamen en zeiden dat ze me heel goed vonden. Later zag ik ze heel lang met mijn manager praten. Daarna vertelde hij dat ze me hadden uitgenodigd om in China op te treden. Ik dacht eerst dat hij een grap maakte, maar het was serieus!’ Samen met zijn vader en manager stapte hij een paar weken later in het vliegtuig om op te treden op festival ISY. 

In één keer los

‘Het was zo vet! Er waren vijf podia en vijftigduizend bezoekers', vertelt hij. 'Martin Garrix en Armin van Buuren waren er ook. Sowieso waren er veel opkomende Europese dj's. DJ Mesto was er bijvoorbeeld ook. Aziaten houden van Europeanen. Ik weet eigenlijk niet waarom dat zo is.' De mensen gaan daar volgens hem wel anders uit hun dak dan hier: Nederlanders beginnen veel rustiger en gaan pas aan het einde van de avond los. Chinese mensen gaan in één keer helemaal uit hun dak als ze een leuk liedje horen.’

Nagenieten

Daan weet nog niet of hij zich helemaal op de Aziatische markt wil richten, omdat de mensen daar toch een andere smaak hebben. ‘Ik maak eclectic urban en daar houden ze meer van house.’ De dj kreeg betaald voor zijn optreden, maar wil liever niet vertellen hoeveel dat was. ‘Ik ben vooral heel blij dat ik dit mocht doen en ik ben nog steeds aan het nagenieten. Dat vind ik veel belangrijker.’ 

In de krant (verschijningsdatum 18 januari 2019) van deze week lees je meer over de inkomens van artiesten en waarom China in opkomst is. Hieronder kun je een nummer van DJVM luisteren.

DJVM- Don't you think like that (Summer 2018 Recap)

Anderen lazen ook: Jonge dj's leren draaien op ADE.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren