Zondag met Lubach

'Door Zondag met Lubach onthoud je nieuws beter'

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

Na een tv-stop van bijna een jaar, is Arjen Lubach weer terug van weggeweest. Vanavond gaat het tiende seizoen van Zondag met Lubach van start. En daar zijn Lotus (16) en Jonathan (14) blij mee.

Het negende seizoen stopte in november vorig jaar, maar Arjen Lubach heeft daarna niet stilgezeten. Zo trok-ie met een theatershow door het land en bracht nummers uit: Beter In Bed en Woke. Deze week verscheen de presentator bij het Gouden Televizier-Ring Gala met een speciale tv-top 10.

Arjen Lubach presenteert de tv-top 10 van het afgelopen jaar | Gouden Televizier-Ring Gala 2019

Een voorproefje voor zijn eigen programma. 'Nog actueler, nog satirischer en nog vaker nog het woord nog nog', zo staat er in de aankondiging. Lotus (16) en Jonathan (14) zijn fan van het programma. We vroegen hen naar hun favoriete item uit de afgelopen seizoenen.

Kritischer kijken

Lotus: 'Ik vind het een superleuk programma. Arjen zorgt ervoor dat je het nieuws volgt en hij legt het op een humoristische manier uit. Door Zondag met Lubach onthoud je nieuws beter. Soms vind ik dat het wel iets subtieler mag, maar meestal vind ik zijn uitspraken gewoon heel lollig. Het item over HelloFresh vind ik echt hilarisch, dat is al wel van een paar jaar geleden. Waarom? Het is een echte eyeopener. Het zorgt ervoor dat je er op een andere manier naar kijkt. En dat op een grappige manier. Dat is wel knap.'

HelloFresh - Zondag met Lubach (S04)

Blijft grappig

Jonathan: 'Het leuke aan Zondag met Lubach vind ik dat je met humor op de hoogte wordt gebracht van het nieuws. Het item over kernenergie van vorig seizoen vind ik heel goed, ook omdat ik nog vrij weinig van het onderwerp wist. Arjen vertelt er heel erg gedetailleerd en uitgebreid over, maar het blijft grappig. Zoals het woord huis-tuin-en-keuken-radioactief afval, na ongeveer tien minuten.'

Kernenergie - Zondag met Lubach (S09)

Zondag met Lubach is elke zondag om 21.10 uur te zien bij VPRO op NPO 3 en YouTube.

Anderen lazen ook: Arjen Lubach: 'Fan droeg me door de kroeg'

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren