halloween

Eerste hulp bij het vieren van Halloween

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Lisette Gerbrands
Lisette
Gerbrands

Nederland is steeds meer in de ban van Halloween. Al kunnen we nog heel wat leren van Groot-Brittannië en de VS. Daar wordt al jaren gegriezeld op topniveau. Met dit stappenplan organiseer je vast en zeker een spectaculair griezelfeest!

Stap 1: Rock je kostuum

Je kunt natuurlijk een Scream-masker kopen bij de feestwinkel. Dan sta je misschien samen met de tien andere inspiratielozen in dezelfde outfit voor schut tegenover al je klasgenoten. Er is geen tijd meer om kostuums te bestellen, maar je kunt altijd zelf met smartphone, schaar en tape aan de slag. Beter iets dan niets, toch?

Stap 2: Pimp je huisdier

Zwarte huisdieren kunnen prima voor zombies doorgaan. Heb je een klein hondje, zo'n ontzettend enthousiaste die altijd als een verliefde tiener achter iedereen aanrent? Yes! Zoek een familielid die raad weet met draad en naald en bekijk onderstaand filmpje ter inspiratie. Je hebt de buurman nog nooit zo horen gillen. Schrik je je liever niet lam iedere keer dat je huisdier je om een knuffel komt vragen, kies dan een onschuldiger kostuumpje uit. 

Stap 3: Versier je huis

Leuk, een uitgeholde pompoen. En slingers in de vorm van skeletten, erg mooi maar niet heel origineel helaas. Op een feestje wil je natuurlijk geprezen worden om je geniale vondsten. En dan werkt zelf knutselen toch het beste. Wij maakten een lijst met zeven zelfgemaakte Halloween-decoraties. Plus pompoensysteem zodat je zelf kunt beoordelen of jij het ook echt voor elkaar krijgt:

halloween pompoen
 = als je een voldoende had voor knippen en plakken in groep 3
halloween pompoen
halloween pompoen
 = als je af en toe een goedkeurend knikje van je handwerkdocent krijgt
halloween pompoen
halloween pompoen
halloween pompoen
 = alleen voor de zeer ervaren fröbelaar

1. Een heg met ogen 
halloween pompoen
 Verzamel wat lege w.c.-rollen en koop glow-in-the-dark-sticks. Knip allerlei vormen ogen in w.c.-rolletjes en plak er met plakband een glow in the dark-stick in. Je kunt de rolletjes zwart verven zodat je ze nog minder goed ziet. Rijg er een touwtje door en hang op aan takken van de heg. 

2. Een vleermuislamp
halloween pompoen
 Knip een berg vleermuizen uit zwart papier en plak ze met dubbelzijdig plakband aan de binnenkant van alle lampen in je huis. Lampen aan en shinen maar. 

3. Dansende spoken in de tuin
halloween pompoen
halloween pompoen
halloween pompoen
 Koop een paar grote piepschuimen ballen of maak ze zelf met ballonnen en papiermaché. Koop zo licht mogelijke, witte stof of pak wat oude lakens van je ouders. Knip stukken van ongeveer 150x150 centimeter. Prik de ballen op lange, dunne stokken. Hang over iedere bol twee witte lakens en prik vast met een stevige witte punaise. Zet de spoken in een kringetje en zet steeds het bovenste doek aan twee kanten vast in de grond, bijvoorbeeld met een tentharing. Bind eventueel de spoken aan elkaar, zodat het lijkt alsof ze samen dansen. 

4. Bloedende kaarsen

halloween pompoen
 Koop een paar witte kaarsen en een paar donkerrode. Steek de rode aan, hou schuin boven de witte, druip tot sint-juttemis en voilà: je kaars is klaar. Steek er nog wat spijkers in voor dat extra vleugje horror. 

5. Halloweendecor
halloween pompoen
halloween pompoen
Koop heel grote stukken papier of behang. Maak griezelige tekeningen die je makkelijk kunt uitknippen. Knip. Plak de decors tegen de ramen. Koop van die gekleurde lange gordijnen en hang die achter je decors. Daarachter eventueel nog kriskras wat snoeren ouderwetse kerstlichtjes. Griezelig... 

6. Shotjes bloed

halloween pompoen
 Kies het roodste drankje dat je kunt vinden in de winkel. Rode druivensap voor een lekkere donkerrode stroperige substantie of kersensap voor fris, helder bloed. Koop bij de apotheek een zooitje plastic injectiespuiten. Zuig ze vol sap en leg op een schaaltje. Bied ze je gasten beleefd aan bij binnenkomst. 

7. Grafstenen voor in je tuin
halloween pompoen
halloween pompoen
halloween pompoen
 Verzamel grote stukken piepschuim. Dat vereist natuurlijk op zich al creativiteit. Doe bijvoorbeeld een oproep op Facebook of ga ervoor naar de doe-het-zelf-winkel. Zaag er typische grafsteenvormen uit: rechthoekig of rond zoals op de foto. Maak hier vervolgens met potlood inscripties in. Met een soldeerbout kun je de 'achtergrond' van je tekening wegsnijden, zodat je 3D-'stenen' krijgt. Schilder de grafstenen grijszwart met verf. Doe dat nog vijf keer en je bent niet alleen tien uur verder, maar je tuin ziet er ook nog uit als een begraafplaats.

Anderen lazen ook: Video: Zo oefen je vast op je Halloween-make-up.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren