Erna Sassen wint met Er is geen vorm waarin ik pas de BruutTAAl Gouden Lijst 2018

En de Gouden Lijsten gaan naar...

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Jacqueline
Ancona

Het beste origineel Nederlandse boek voor jongeren tussen 12 en 15 jaar is volgens de jury van de BruutTAAl Gouden Lijst 2018: Er is geen vorm waarin ik pas van Erna Sassen. Dat werd vanmorgen bekendgemaakt in De Taalstaat op Radio 1.

7Days eigen boekenrecensent Annemarie Terhell was eerder al erg enthousiast over het winnende boek van Erna Sassen. 'Er is geen vorm waarin ik pas is een overrompelend raak boek over een meisje dat zoekt naar een manier om door het leven te manoeuvreren. Confronterend, wijs, eerlijk, en geschreven met enorm veel humor.' Erna Sassen wint niet alleen haar boek 'verpakt' in een gouden lijst, maar krijgt ook duizend euro.

Prijs voor vertaald boek

De jury bekroonde ook een vertaald boek. Die prijs ging naar Paard, paard, tijger, tijger van Mette Eike Neerlin en vertaald door Bernadette Custers. Annemarie Terhell: 'De volwassenen in dit boek maken er een potje van, met hun smoesjes en gokverslavingen. Maar ach, het is allemaal "tijger tijger paard paard": een uitdrukking die Chinezen gebruiken voor iets wat niet echt goed is, maar wel erger had kunnen zijn. Zo is alles in dit hilarische verhaal maar een betrekkelijke ramp.' De winnaar van het vertaalde boek ontvangt ook duizend euro, te verdelen tussen schrijver en vertaler.

Wel genomineerd, niet gewonnen

Vorig jaar maakte boekenreclamebureau CPNB bekend te stoppen met het uitreiken van De Gouden Lijst, de jaarlijkse prijs voor schrijvers van boeken voor jongeren tussen 12 en 15 jaar. Zonde vonden schrijvers en oorspronkelijke bedenkers van De Gouden Lijst, Ted van Lieshout en Hans Hagen, en besloten dit jaar de prijs zelf uit te reiken. Lees hier meer over de andere vijf boeken die ook genomineerd waren voor een Gouden Lijst.

Vrijdag lees je in de papieren 7Days een interview met Gouden Lijst-winnaar Erna Sassen

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Blog: de literatuur gaat ten onder aan zeventienjarigen.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsAppFacebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren

Gerelateerde Berichten

Geen inhoud gevonden