Sonic the Hedgehog

Fans boos over nieuwe Sonic-film

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Thijs Jacobs
Thijs
Jacobs

De razendsnelle Sonic krijgt zijn eigen film en daar kwam vorige week een eerste trailer van uit. Fantastisch nieuws, al denken fans van de gameheld daar inmiddels wel anders over. Sonic ziet er een beetje creepy uit, vinden zijn fans. Ze zijn zelfs woedend, dus krijgt-ie toch maar een andere look.

In de trailer van Sonic The Hedgehog lijkt het snelle beest ineens echt tot leven te zijn gekomen. Hij vlucht in de film voor slechterik Dr. Ivo Robotnik, die gespeeld wordt door Jim Carrey. Alleen lijkt Sonic een beetje té echt. Hij heeft ineens tanden, kleinere ogen en is ook langer.

Sonic The Hedgehog (2019) - Official Trailer - Paramount Pictures

Boze reacties

Daar waren fans van Sonic het niet mee eens. Het gamefiguur kreeg een flinke lading kritiek over zich heen. Vooral het gezicht was een beetje te eng en de heel menselijke tanden waren maar griezelig. De reacties waren zo negatief dat regisseur Jeff Fowler besloot om de real life Sonic aan te passen. ‘Jullie zijn duidelijk niet tevreden over het ontwerp van Sonic en jullie willen veranderingen. Die zullen er dan ook komen’, schrijft hij op Twitter.

Jeff Fowler 1557320473

Medelijden

Deze week kwam een andere film uit die gebaseerd is op een populair spel: Pokémon Detective Pikachu. De regisseur van die film, Rob Letterman, heeft medelijden met de kritiek die Sonic krijgt. ‘Ik zou niet graag in hun schoenen willen staan.’ De makers van Sonic moeten nu in een korte tijd het belangrijkste personage flink aanpassen en dat is een behoorlijke klus, vertelt de regisseur van Detective Pikachu tegen The Verge. ‘Dat zou voor ons echt onmogelijk zijn geweest, maar dat betekent niet dat zij het niet kunnen.’ De makers van de Sonic-verfilming hebben nog even de tijd om hem aan te passen. De film verschijnt pas in november in de bioscoop.

Anderen lazen ook: Mario & Sonic: topsport voor onderweg.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren