Billy Ray Cyrus and Lil Nas X

Giga-hit van producer (19) uit Purmerend evenaart record

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

Old Town Road van rapper Lil Nas X en countryster Billy Ray staat al zestien weken op nummer één in de Billboard Hot 100, de belangrijkste Amerikaanse hitlijst. Dat is een evenaring van het record. Een 19-jarige producer uit Purmerend schreef de muziek voor deze wereldhit.

Voorlopig moet Old Town Road het record wel delen. Zomerhit Despacito van Luis Fonsi en Daddy Yankee stond in 2017 ook zo lang op nummer 1, net als One Sweet Day van Mariah Carey en Boyz II Men in 2005.

YoungKio

Als Old Town Road nog één week bovenaan blijft, breekt het de vorige records voor de langste nummer 1-hit in de Verenigde Staten. En dat is goed nieuws voor Kiowa Roukema (19) uit Purmerend. Deze producer, met artiestenaam YoungKio, maakte namelijk de muziek voor het nummer.

Beats te koop

Young Kio vertelt dat hij zijn beats gewoon thuis op zijn zolderkamer maakt. Hij verkoopt ze vervolgens via een webshop. In de marketing richt hij zich vooral op Amerikaanse artiesten. Daarmee verdient de muzikant ondertussen zoveel, dat een bijbaantje niet echt meer nodig is.

Anderen lazen ook: 19-jarige Nederlanse producer scoort wereldwijde hit of Rapper van 'Old Town Road' komt uit de kast.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren