Gwyneth Paltrow

Gwyneth Paltrow: actrice met een neus voor zaken

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Charlotte
Goldhoorn

Ze werd beroemd als actrice, maar staat tegenwoordig bekend om de dingen die ze verkoopt. Nu is Gwyneth Paltrow wéér in opspraak. In de Netflix-docu-serie The Goop Lab proberen Paltrow en haar medewerkers alternatieve therapieën uit. Gevaarlijk, vinden wetenschappers. Wie is deze Amerikaanse blondine?

Gwyneth Paltrow wordt in 1972 geboren in Los Angeles. Haar vader is regisseur en producer, haar moeder actrice. Niet gek dus dat ze zelf ook op het witte doek belandt. Ze begint nog aan een studie kunstgeschiedenis, maar voelt zich niet thuis op de uni en mist colleges door audities. Binnen een jaar kiest ze definitief voor acteren. Haar eerste rol is in een tv-film op haar zeventiende. Op haar 23e breekt ze door met haar rol in de thriller Se7en.

Oscar voor Gwyneth Paltrow

1998 is een goed jaar voor Paltrow. Ze speelt in vijf films, waaronder Shakespeare in Love. Die rol levert haar een Oscar en een Globen Globe op. Al speelt ze daarna nog in talloze films, die Oscar wint ze sindsdien niet nog een keer. In 2002 leert ze Coldplay-zanger Chris Martin kennen, ná geruchten dat ze zouden daten. Wanneer ze opeens echt bij een concert zit, vraagt hij haar backstage en slaat de vonk over. Ze trouwen en krijgen twee kinderen: dochter Apple en zoon Moses. Het huwelijk houdt tien jaar stand.

Psychedelische paddenstoelen

In 2008 verstuurt Paltrow haar eerste Goop, een wekelijkse lifestylenieuwsbrief, want haar roeping ‘reikt verder dan met Matt Damon zoenen op een scherm’. Inmiddels is Goop uitgegroeid tot lifestylemerk dat van alles verkoopt, van lippenstift tot vibrators, vitaminepillen en jurkjes. Er is een blog, een tijdschrift, een podcast en nu dus ook The Goop Lab. Daarin proberen Paltrow en haar werknemers o.a. psychedelische paddenstoelen, springen ze in ijskoud water en krijgen ze een facelift met hun eigen bloed.

Vaginakaars

Wetenschappelijk bewijs voor de therapieën is er niet, maar dat zegt Paltrow er niet bij. Dat levert haar veel kritiek op. Maar het maakt eigenlijk niet uit wat het is, haar naam verkoopt. Een geurkaars met de tekst ‘dit ruikt naar mijn vagina’? Binnen no-time uitverkocht. Het is wachten op het volgende gekke product waar Paltrow mee op de proppen komt.

Wist je over Gwyneth Paltrow…

  • dat ze op haar vijftiende op uitwisseling naar Spanje ging? Daardoor spreekt ze een aardig woordje Spaans.
  • dat de zachtroze jurk waarin ze haar Oscar ophaalde een van de mooiste Oscar-jurken ooit wordt genoemd? Volgens kenners bracht ze roze daarmee terug in de mode.
  • dat de naam Goop een afkorting van haar voorletters is, in combinatie met twee o’s? Iemand grapte dat alle succesvolle internetbedrijven een dubbele o in hun naam hebben, en Goop was geboren.

Meer profielen lezen van opmerkelijke personen? Je vindt ze allemaal hier.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren

Gerelateerde Berichten

Geen inhoud gevonden