cecile loreen

Hoe de Nederlandse Cécile viral ging in Brazilië

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Lisette Gerbrands
Lisette
Gerbrands

De naam Xuxa bleef maar opduiken in reacties op het Instagram-account van de 28-jarige Cécile Loreen. De Amsterdamse had geen idee wat het betekende, tot iemand haar een foto stuurde. Wat bleek? Xuxa was een Braziliaanse zangeres en presentatrice. En niet zomaar ééntje...

Xuxa blijkt namelijk een van de bekendste en rijkste zangeressen en presentatrices van het land te zijn. En met haar blonde haar, rechte pony en felroze kleding lijkt Cécile sprekend op de Xuxa uit de jaren '80 en '90.

Viral

Het begon allemaal eind 2017, toen Céciles Instagram-account bleef groeien in het aantal volgers. Vooral in de reacties kwam het woord Xuxa steeds terug. Het opzoeken daarvan, of checken via Google Translate, hielp niet echt. Doordat volgers haar ook foto's stuurden van de Braziliaanse superster die vroeger kinderprogramma's presenteerde werd duidelijk om wie het ging. Nadat Cécile een foto van die Xuxa deelde op haar eigen Instagram deelde, ging ze dus viral.

Meer dan haar eigen dochter

Doordat Loreen zo enorm lijkt op de Braziliaanse televisiester werd ze uitgenodigd door een groot televisiestation. Voor haar - en haar vriendin die nu ook haar manager is - werd alles betaald: de vlucht, het verblijf, maar ook eten, drinken en beveiliging. Dat laatste bleek hard nodig, door de vele aandacht ze de Amsterdamse look-a-like kreeg. Aan RTL Nieuws vertelt ze: 'Mensen waren aan het shaken dat ik er was en wilden met me op de foto. Ik voelde me een superster, het was hilarisch en surrealistisch.'

Zelf stond ze ook flink te trillen toen ze Xuxa daadwerkelijk ontmoette in het tv-programma waarvoor ze was uitgenodigd. Loreen was namelijk verteld dat Xuxa niet aanwezig kon zijn. Maar ineens was ze daar toch. Ook Xuxa zag de gelijkenis tussen Cécile en haarzelf die daarover zei: 'Je lijkt meer op mij dan mijn eigen dochter!'. In de video hieronder zie je hoe de twee elkaar voor het eerst in levende lijve zien: 

View this post on Instagram

Amanhã, 15h45 da tarde @horadofaro 🤩❌ Equipe X

A post shared by Xuxa Meneghel (@xuxamenegheloficial) on

Nog bekender

Sinds haar televisieoptreden stromen de aanbiedingen uit Brazilië binnen. Van een lokaal PR-bureau dat haar nog bekender wil maken tot een bekend schoenenmerk en een eigen modelijn. Allemaal willen ze haar nog bekender maken in Brazilië. De modelijn wordt trouwens uitgebreid met scrunchies. Deze scrunchie draagt Cécile al jarenlang in haar haren en blijkt in het Zuid-Amerikaanse land naar Xuxa vernoemd te zijn: xuxhinha.

De aanbiedingen blijven binnenstromen, maar wat de 28-jarige gaat doen weet ze nog niet. Eerst maar eens de aanbiedingen rustig bekijken en het hele avontuur laten bezinken. 'Het is allemaal zo overweldigend. Je moet me echt knijpen, want het lijkt allemaal nog steeds een droom', laat ze weten.

Anderen lazen ook: Zweedse dj gaat viral door uitbundige dansjes.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren