Justin bieber

IJsland sluit kloof na videoclip Justin Bieber

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

Ooit gehoord van de Fjadrárgljúfur-kloof? Als je een Belieber bent, dan ken je hem vast. Het is de kloof die te zien is in de videoclip van het nummer I’ll Show You. Dit stuk natuur in IJsland is dankzij het Canadese idool inmiddels zó bekend dat-ie is gesloten voor toeristen.

Sinds de videoclip van Bieber zouden de bezoekersaantallen met 50 tot 80 procent zijn gestegen! Het IJslandse milieuagentschap heeft daarom besloten om de kloof te sluiten voor bezoekers. De vele bezoekers zouden een negatieve invloed hebben op de natuur. Eerst zou de sluiting maar twee weken duren, maar dit is nu verlengd naar de maand juni. Hiermee wil het milieuagentschap de natuur de tijd te geven om zichzelf te herstellen.

Slecht weer

Een vertegenwoordiger van het natuurgebied zegt dat Bieber verantwoordelijk is voor de sluiting. Niet iedereen is het daarmee eens. Volgens sommige IJslanders komt het gewoon door de slechte weeromstandigheden en smeltende sneeuw waardoor het modderig en nat is. Betere infrastructuur zou daarvoor een oplossing kunnen zijn.

Mocht je geen idee hebben waar het over gaat, bekijk dan hier de Fjadrárgljúfur-kloof in de clip van I'll Show You: 

Justin Bieber - I'll Show You (Official Video)

Anderen lazen ook: Justin Bieber vraagt fans voor hem te bidden.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren