Songfestival

Israël wint Songfestival, Waylon teleurgesteld

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

Israël heeft gisteravond de 63e editie van het Eurovisie Songfestival gewonnen. Waylon eindigde met zijn nummer Outlaw in 'Em als achttiende.

Zangers Netta kreeg namens Israël de meeste punten: 529. Ze zong het nummer Toy, dat over de #metoo-beweging gaat. Cyprus (436 punten) werd tweede en Oostenrijk (342) eindigde op de derde plaats.

Netta - Toy - Israel - LIVE - Grand Final - Eurovision 2018

In totaal stonden 26 landen in de finale, die in Lissabon werd gehouden. Voor Nederland deed Waylon mee. Met zijn nummer Outlaw in 'Em eindigde de zanger als achttiende. De zanger was na afloop een beetje teleurgesteld in de uitslag, hij had gehoopt op een plek in de top-10.

Niet verdiend

'Achttiende was niet waar we voor gingen en ik vind ook dat we die plek niet verdienen. We wilden een keer iets anders doen op Eurovisie. Dat is door een boel mensen begrepen, maar door een heel groot gedeelte ook nog niet', zei hij tegen de NOS. Over het optreden, was de zanger wél tevreden. 'Het ging allemaal vanzelf en het voelde heel goed.'

Tweede keer

Vier jaar geleden deed Waylon ook mee aan de liedjeswedstrijd. Samen met Ilse de Lange, eindigde hij toen als tweede. Dat zat er dit keer dus niet in. Hoewel-ie van verschillende vakjury's punten kreeg, was het thuispubliek minder enthousiast. Misschien is drie keer wel scheepsrecht, Waylon?

Waylon - Outlaw In ‘Em - The Netherlands - LIVE - Grand Final - Eurovision 2018

Highlights of Grand Final of the 2018 Eurovision Song Contest

Anderen lazen ook: Waylon is 'onwijs blij' met finaleplek bij Songfestival of 'Rapper Boef na award-regen: 'Ik hou van jullie'.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren