Jonas Brothers
muzikale iconen

Jonas Brothers: terug van weggeweest

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Thijs Jacobs
Thijs
Jacobs

Zo’n tien jaar geleden waren ze één van de populairste boybands ter wereld: The Jonas Brothers. In 2013 gingen ze plots uit elkaar, maar sinds dit jaar zijn ze helemaal terug. Maar wie zijn The Jonas Brothers ook alweer? Tijd om het geheugen op te frissen in het vierde deel van ‘muzikale iconen’.

Het verhaal van de Jonas Brothers begint bij de jongste van de drie: Nick. Als hij op zevenjarige leeftijd met z’n moeder naar de kapper gaat, wordt het zangtalent van de kleine Jonas ontdekt. Terwijl zijn moeder een knipbeurt krijgt, zingt Nick de sterren van de hemel. Niet veel later schittert hij in de ene na de andere musical en zet hij zo z’n eerste stap naar wereldberoemdheid. Wat hij dan nog niet weet, is dat zijn twee oudere broers met hem mee gaan schitteren.

De geboorte van Jonas Brothers

Nick brengt als hij tien jaar is zijn eerste single ‘Joy of the World (A Christmas Prayer)’ uit, die hij samen met zijn vader Paul Kevin Jonas schreef. Het levert hem een platencontract op bij het INO Records, onderdeel van het grote Columbia Records. Nick begint meteen met de opnames van zijn eerste album, waarop broers Kevin en Joe op de achtergrond zingen. Dat album wordt uiteindelijk regelrecht de prullenbak ingegooid. INO Records vindt het drie keer niks. Enige lichtpuntje: de stem van Nick. Als de grote baas, Steve Greenberg, een track hoort die gezongen is door de drie broers samen, weet hij het zeker: dat worden zijn nieuwe sterren. Jonas Brothers is geboren!

Joy To The World (A Christmas Prayer) - Nicholas Jonas

Wéér geen label

De broers willen de band, vanwege hun christelijke achtergrond, in eerste instantie Sons of Jonas noemen, maar komen uiteindelijk uit bij de Jonas Brothers. De drie jonge knapen hebben ook nog een broertje, Frankie, maar die is nog te jong om onderdeel te zijn van de boyband. Nog voordat ze hun eerste album uitbrengen, mogen de mannen al op tour met onder andere Kelly Clarkson en The Backstreet Boys. Na een jaar is daar hun echte plaat: ‘It’s About Time’. Het album wordt maar 50.000 keer gemaakt, omdat ze niet zoveel succes verwachten. Dat succes komt er wel, maar pas als de broertjes weer van label switchen. Ook Sony, waar ze hun debuutalbum op uitbrengen, is niet meer geïnteresseerd in de Jonas Brothers.

02. Time For Me To Fly (It's About Time) Jonas Brothers (HQ + LYRICS)

Disney en hits

Uiteindelijk gaan de Jonas Brothers in zee met Disney en het label Hollywood Records. Dan gaat het eindelijk hard met de mannen. Ze zingen in veel Disney-producties, waaronder Hannah Montana en Pirates of The Carribean en ook het tweede album ‘Jonas Brothers’ slaat aan. Single ‘S.O.S.’ wordt een regelrechte hit, waardoor ook de rest van de wereld kennis maakt met de Jonas Brothers. Sindsdien zijn de broers niet meer weg te slaan van de radio en tv. Disney geeft de boyband in 2008 een eigen televisieserie genaamd ‘Jonas Brothers: Living The Dream’.

Jonas Brothers - S.O.S.

Pieken en dalen

De combinatie van poppy boybandmuziek en een eigen realityserie levert Jonas Brothers een enorme schare aan gillende tieners op bij ieder concert. Ze brengen vervolgens nog drie albums uit en scoren hits als ‘Burnin’ Up’, ‘When You Look Me In The Eyes’ en ‘Paranoid’, maar dan is het plots klaar met de band. Ze willen zich focussen op een solo-carrière besluiten ze in 2011. Nick gaat verder als Nick Jonas & The Administration, Joe brengt een solo-album uit genaamd ‘Fastlife’ en Kevin gaat muziekproductie studeren.

De geruchten gaan dat de mannen nooit meer terugkomen, maar in 2012 kondigen ze toch een nieuwe wereldtour aan. Die tour maken ze nooit af, want in oktober 2013 cancelt de groep hun laatste 23 concerten. De reden? Ze zijn er helemaal klaar mee. De frustraties tussen de drie broers lopen zo hoog op, dat ze een punt zetten achter de boyband. Nick Jonas focust zich weer op zijn solo-carrière en ook Joe blijft bezig met muziek. Hij scoort een wereldhit met zijn band DNCE: ‘Cake By The Ocean’. Maar Jonas Brothers, dat is niet meer.

DNCE - Cake By The Ocean

Comeback

Tot in 2019. Op 28 februari van dit jaar kondigt Jonas Brothers uit het niets een comeback aan op social media. Twee dagen later brengen ze zelfs een nieuwe single, genaamd ‘Sucker’ uit. Die vliegt direct de Top-40 binnen. De Jonas Brothers-formule werkt nog steeds. Een paar maanden later brengt Jonas Brothers ook een nieuw album uit, genaamd ‘Happiness Begins’. En nu? Een flinke wereldtournee en wie weet wat de gebroeders Jonas nog meer voor ons in petto hebben!

Jonas Brothers - Sucker

Anderen lazen ook: Lewis Capaldi: grappenmaker met emotionele songs.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren