JvhJ2017 Elke
Jongere van het Jaar 2017

Jongere van het Jaar 2017 is... Elke van Achterberg!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

Elke van Achterberg (17) is uitgeroepen tot Jongere van het Jaar 2017. De rolstoelschermer en het model kreeg de meeste stemmen in de spannende verkiezing van jongerenkrant 7Days.

De winnares werd woensdagochtend op haar school verrast met de award. De afgelopen weken konden de lezers van 7Days stemmen op één van de zeven genomineerde jongeren. Er werd ruim 2000 keer gestemd. De meeste stemmen gingen dus naar Elke. Ze versloeg Bas van der Reijden, Bente Fokkens, Canshaker Pi, Laura van Kaam, Noa Wildschut en Sterre Troquay.

JvhJ2017 Elke
De uitreiking van de award bij Elke op school werd gedaan door hoofdredacteur Henrike van Gelder.

Onderbeen

Elke strijdt voor diversiteit, als rolstoelschermer én model. Na een verkeerde koprol zes jaar geleden bleef ze zó lang pijn in haar been houden, dat Elke liever zonder onderbeen verder leefde. Na de amputatie voelde ze zich weer compleet. En dat laat ze zien ook. Tijdens de Amsterdam Fashion Week liep ze, met prothese, over de catwalk. Op het WK Rolstoelschermen won de ze vier prijzen bij de junioren.

Bijzonder jaar

‘2017 is een heel bijzonder jaar', zei Elke vlak na haar nominatie. 'Ik heb zoveel gedaan. Als ik terugdenk aan dat onzekere, verlegen meisje dat ik vroeger was, had ik nooit durven dromen dat ik in de etalage van de Bijenkorf te zien zou zijn, tweede zou worden op het WK Rolstoelschermen en als 17-jarige de hele wereld over zou reizen als sporter en model.'

Martin Garrix

De Jongere van het Jaar-verkiezing werd voor de achtste keer gehouden. Eerder wonnen onder anderen Instagram-kunstenares Annegien Schilling, beautyvlogger Joy, YouTube-duo Cinemates en blogger Jiami Jongejan. Ook DJ's Martin Garrix en Julian Jordan waren ooit genomineerd.

Elke werd woensdagochtend door hoofdredacteur Henrike van Gelder verrast tijdens de les. In het klaslokaal kreeg ze de award, een fiets en spellenpakket. Bekijk hieronder hoe dat er aan toe ging:

Jongere van het Jaar 2017 Elke verrassen op school.

De uitgebreide reactie van Elke lees je in 7Days (verschijningsdatum vrijdag 1 december).

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Dit zijn de genomineerden voor Jongere van het Jaar 2017.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren