Pixabay - Netflix
Onderzoek

Jongeren betalen vaak niet zelf voor dienst als Netflix

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

Kijken wat je wilt, wanneer je wilt. Er wordt anno 2020 wat afgestreamd. Uit een peiling onder 230 7Days-lezers blijkt dat 93% een abonnement heeft op minimaal één streamingdienst.

Met stip op één: Netflix. Van alle jongeren met een abonnement op minimaal één streamingdienst, heeft bijna iedereen (90%) Netflix. Bijna een derde (32%) heeft een abonnement op Disney+, gevolgd door Ziggo Movies & Series (17%) en Videoland (16%).

Wie betaalt?

De meeste jongeren hoeven niet zelf voor een abonnement te betalen, in verreweg de meeste gevallen (60%) doen hun ouders dat. Van de ondervraagden betaalt 7%wel zelf voor een abonnement, de meeste anderen betalen een deel.

Hoe kies je?

Netflix, Videoland, Disney+. Op welke streamingdienst neem je een abonnement? Ruim een derde (35%) laat het afhangen van het aanbod. 30% van de jongeren geeft aan dat ouders bepalen en een iets kleiner deel (28%) doet dat in overleg met hun ouders. De rest (7%) kijkt naar waar vrienden of vriendinnen op zijn geabonneerd.

De tekst gaat verder onder de infographic.

Streamen - infographic

Nog eentje dan?

Het grootste deel van de jongeren (41%) kijkt één tot twee uur per dag. Een iets minder grote groep (38%) haalt het uur niet. Maar sommigen bingen met gemak een half seizoen. Zo zit 13% dagelijks twee tot drie uur te streamen, de rest (8%) kijkt zelfs meer dan drie uur.

Even proberen?

Bijna de helft van de jongeren (49%) heeft het ooit gedaan: een proefabonnement afgesloten. Een kleiner deel (14%) zegt dat regelmatig te doen en 2% hopt van het ene naar het andere proefabonnement. De rest (35%) heeft nog nooit een proefabonnement afgesloten.

Mis je iets?

Ruim driekwart van de jongeren (77%) zegt liever een film of serie via een streamingdienst te kijken dan ‘gewoon’ tv. Twee derde (67%) kijkt meerdere series tegelijk, terwijl 33% eerst een seizoen van een serie afkijkt voordat hij of zij aan de volgende begint. En iets meer dan de helft (52%) geeft zelfs aan iets te missen zonder abonnement.

Infographic door Rolf Rosing.

Anderen lazen ook: De 10 tekenen van een Netflix-verslaving.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren