Foto: ANP

Kevin Hart trekt zich terug als Oscar-presentator

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Gitte Hessels
Gitte
Hessels

Hij mocht de Oscars presenteren, maar nu trekt-ie zich terug. Kevin Hart tweette jaren geleden negatieve dingen over homo's en sommige mensen zijn daar zó boos over dat de acteur vandaag besloot dat iemand anders de klus mag doen. Hij wil niet dat de belangrijke prijsuitreiking om hem draait. 

Een paar jaar terug tweette de acteur dat als zijn zoontje zou spelen met een poppenhuis, hij dat kapot zou slaan op zijn hoofd 'omdat dat gay is'. Ook gebruikte hij homo weleens als scheldwoord in zijn tweets. Toen bekend werd dat Kevin de Oscars mocht presenteren, werden veel van die tweets opnieuw gedeeld. Er ontstond veel gedoe over, en de organisatie van de Oscars wilde dat-ie sorry zou zeggen. 

'Niet moeilijk doen'

Dat wilde Kevin eigenlijk niet. Hij vond dat mensen niet zo moeilijk moesten doen over zijn tweets. Hij schreef ze al lang geleden, verwijderde er een aantal en bovendien is-ie nu veranderd, zegt hij. 'De wereld is gek aan het worden', zegt hij in een filmpje op Instagram, waarin hij uitleg geeft. Een paar uur later besloot Kevin tóch zijn excuses aan te bieden, ook aan de LHBT-gemeenschap. In een tweet die daarna online kwam liet hij ook weten zich terug te trekken als presentator. (De tekst gaat verder na de tweet).

Kevin Hart 1544190443

Wie wordt het nu wel?

Dat blijft nog even spannend. Voor de organisatie wordt het ook nog wel een dingetje: snel iemand anders vinden is best lastig. Zouden ze de presentator van vorig jaar, Jimmy Kimmel, misschien opnieuw vragen?

Anderen lazen ook: Schelden met homo of gay is niet oké.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren