Kim Kardashian Witte Huis

Kim Kardashian speecht in het Witte Huis

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Lisette Gerbrands
Lisette
Gerbrands

Speechen in het Witte Huis. Dat is niet alleen voor president Trump weggelegd. Realityster Kim Kardashian pakte donderdagavond haar moment en gaf een speech in het Witte Huis waarin ze het opnam voor ex-gedetineerden.

Ook kondigde Kardashian een nieuw project aan. Een project waarmee ex-gedetineerden na hun vrijlating hulp krijgen om op het juiste pad te blijven. 'Iedereen wil dat onze gemeenschap veilig is, en hoe meer hulp wij bieden aan deze gevangenen, hoe veiliger iedereen is', aldus de realityster.

Activisme

Het was trouwens niet de eerste keer dat Kardashian het Witte Huis bezocht. Vorig jaar verleende Trump - na een gesprek met de beroemdheid - gevangene Alice Marie gratie. Na deze vrijlating kondigde Kardashian aan dat ze door zou gaan met haar activisme.

Zeventien andere gevangenen

En dat activisme werpt zijn vruchten af. In de afgelopen maanden kreeg ze het (samen met advocaten weliswaar) voor elkaar dat zeventien andere gevangenen werden vrijgelaten. Alle inmiddels ex-gedetineerden waren veroordeeld voor relatief kleine vergrijpen, meestal drugsgerelateerd, en hadden hier lange straffen voor gekregen.

Naast haar krachtinspanning om gevangenen juridisch bij te staan, wil Kardashian een televisieprogramma maken over dit onderwerp. Daarnaast is ze gestart met een vierjarige rechtenstudie. Blijkbaar zit het in de familie, Kardashians vader (Robert, red.) was namelijk ook advocaat en stond bijvoorbeel dn O.J. Simpson bij tijdens zijn rechtszaak.

Anderen lazen ook: Kim Kardashian als museumstuk.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren