Lucille Werner

Lucille Werner op zoek naar minister van Gehandicaptenzaken

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

Als het aan Lucille Werner ligt, komt er de komende jaren veel meer aandacht voor de bijna twee miljoen Nederlanders met een beperking. Volgens de presentator is het tijd voor een serieus plan. Ze gaat daarom op zoek naar een 'minister van Gehandicaptenzaken'.

Werner, die zelf gehandicapt is omdat ze bij haar geboorte een hersenbeschadiging kreeg door zuurstofgebrek, zet zich er al jaren voor in om mensen met een beperking beter mee te laten doen in de maatschappij. In een campagne en tv-uitzending gaat ze op zoek naar de 'minister van Gehandicaptenzaken', zei ze gisteren in talkshow Jinek

Gelijke kansen

De nieuwe minister moet volgens een beschrijving van het programma kunnen 'verbinden'. Het moet iemand zijn die 'uit het hart spreekt en gelooft in gelijke kansen. Gedreven om te slagen. Een inspirator, een goede spreker en een krachtige vertegenwoordiger.'

Volgens Werner is zo'n minister belangrijk omdat mensen met een beperking vaak niet weten bij wie ze moeten zijn voor vragen over bijvoorbeeld studeren, werken of wonen. Nederland ligt op dit vlak ook achter met het buitenland, zegt ze, want andere landen hebben wel aparte ministers voor gehandicaptenzorg.

Mis(s)verkiezing

Met haar eigen Lucille Werner Foundation zet Werner zich al jaren voor de emancipatie van mensen een handicap. In 2017 presenteerde ze het programma Mis(s)verkiezing, een schoonheidswedstrijd voor vrouwen met een lichamelijke beperking.

Bekijk hier de de video voor de zoektocht naar de nieuwe minister. 

Solliciteer voor minister van Gehandicaptenzaken | Minister van Gehandicaptenzaken

Anderen lazen ook: Zitskiër Jeroen (18) in Zuid-Korea: 'Ik ga voor goud'.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren