Kraantje Pappie, Maan, Sam Feldt

Maan en Kraantje Pappie met helikopter het land door

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

Zangeres Maan, rapper Kraantje Pappie en dj Sam Feldt zijn door het Nationaal Comité 4 en 5 mei benoemd tot Ambassadeur van de Vrijheid 2019. 

Op 5 mei reizen de artiesten per helikopter van optreden naar optreden. Samen met ruim een miljoen bezoekers op de veertien Bevrijdingsfestivals in Nederland vieren de drie ambassadeurs de vrijheid.

Laatste generatie

'Op 5 mei wil ik natuurlijk gewoon goede, lekkere shows geven, maar hopelijk komt de boodschap achter deze datum ook over bij het publiek: we mogen blij zijn dat we zonder onderdrukking zijn opgegroeid', vertelt dj Sam Feldt. Zangeres Maan zegt: 'Ik ben een van de laatste generaties die nog mensen uit de Tweede Wereldoorlog in levenden lijve hebben meegemaakt. Ik heb nog opa’s en oma’s die mij verhalen vertelden en die ik weer door kan geven aan een nieuwe generatie.'

Ook de grootouders van Kraantje Pappie hebben de Tweede Wereldoorlog meegemaakt. Zijn Rotterdamse opa vertelde hem over de Hongerwinter aan het eind van die oorlog. 'Hij ondernam voedseltochten voor zijn gezin met andere mannen uit de straat naar boeren ver buiten de stad.'

Veertien festivals

De ambassadeurs hebben alle veertien festivals verdeeld. Elke provincie organiseert een festival, zowel in Noord-Holland (Amsterdam en Haarlem) als Zuid-Holland (Rotterdam en Den Haag) zijn er twee. Sam Feldt zal draaien op het Bevrijdingsfestival in Wageningen, Haarlem, Den Bosch, Rotterdam en Den Haag. Maan reist af naar Zwolle, Assen, Vlissingen en Roermond. Kraantje Pappie treedt op in Utrecht, Almere, Amsterdam, Leeuwarden en Groningen.

Ambassadeurs van de Vrijheid 2019

Anderen lazen ook: Bevrijdingsdag: Nederland is niet in een dag bevrijd.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren