Mamma Mia Here We Go Again

Mamma Mia! Here We Go Again: dit ging eraan vooraf

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

Nieuw op het witte doek: Mamma Mia! Here We Go Again, het vervolg op de Mamma Mia!-superhit uit 2008. Heb je de eerste film gemist en staat deel twee op de planning? Geen paniek, we praten je bij.

Stel: je vriend(inn)en willen naar Mamma Mia! Here We Go Again, maar jij hebt de eerste film niet gezien (niet zo gek hoor, die is al tien jaar oud). Niets is zo irritant als het bekijken van een vervolgfilm zonder dat je iets van het eerste deel weet. Daarom in 5 stappen: dit moet je weten voordat je naar de bios gaat.

1. Geen hogere wiskunde

Geen paniek, het verhaal is echt geen hogere wiskunde. Het gaat over de Amerikaanse Donna en haar dochter Sophie. Ze wonen op een Grieks eiland en Sophie staat op het punt te gaan trouwen met Sky. Maar voordat het zover is, wil ze dolgraag weten wie haar vader is. Na een stiekeme blik in haar moeders dagboek ontdekt Sophie drie opties. Zonder dat haar moeder het weet, nodigt ze alle drie de mannen uit voor haar bruiloft om daar vast te stellen wie haar vader is. Dat lukt uiteindelijk niet. Aan het einde van de film is het niet Sophie, maar Donna die in het huwelijksbootje stapt. Met één van de mogelijke vaders.

2. Musicalachtig

De film is gebasseerd op de gelijknamige musical uit 1999. In Nederland was-ie in 2003 voor het eerst te zien (en vanaf september trouwens weer). Dat de film afstamt van een musical is goed te merken. Met zo'n twintig ABBA-liedjes is Mamma Mia! toch echt wel een beetje musicalachtig. Daar moet je natuurlijk van houden. Hieronder het ongemakkelijke moment dat Donna haar drie exen tegenkomt op 'haar' eiland.

Mamma Mia! (2008) - Mamma Mia (Here I Go Again) Scene (2/10) | Movieclips

3. Vakantiegevoel

Mamma Mia! is een echte feelgoodfilm met alles erop en eraan. Humor, drama én romantiek. Daarbij komt dat het zich afspeelt op een zonovergoten Grieks eiland. Als je daar geen vakantiegevoel van krijgt...

4. Bekende acteurs

De filmmakers hebben niet de minste acteurs gestrikt. Denk bijvoorbeeld aan: Meryl Streep, Amanda Seyfried, Pierce Brosnan en Colin Firth. Het kan dus bijna niet anders dan dat je een aantal van de castleden herkent. Ze komen trouwens ook allemaal terug in de tweede film.

5. Terugblikken en vooruitkijken

Een goed begin (of... voorbereiding eigenlijk) is het halve werk. Daarom blikken we niet alleen terug, maar kijken we ook vooruit. In Mamma Mia! Here We Go Again gaat het verhaal verder. Sophie is zwanger en vraagt zich af of ze haar kind wel kan opvoeden zonder Donna, die inmiddels is overleden.

Mamma Mia! Here We Go Again Internationale Trailer (Universal Pictures) HD

Anderen lazen ook: 13 redenen voor seizoen twee van 13 Reasons Why.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren