oproep footballwedstrijd

Marcus' vraag tijdens footballwedstrijd gaat viral

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Lisette Gerbrands
Lisette
Gerbrands

Terwijl andere fans een grappige boodschap opschrijven met de hoop in beeld te komen, was die van Edward Marcus een stuk ernstiger. Hij vroeg namelijk om een nieuwe nier. Dankzij een foto van een andere fan gaat-ie nu viral. Op Twitter werd de oproep al 100.000 keer gedeeld.

Het afgelopen jaar was voor Edward Marcus moeilijk: hij verloor zijn vader en stiefvader, en kreeg op 1 juni het slechte nieuws te horen dat zijn nieren het zouden begeven. Om alle ellende te vergeten, verraste Marcus’ vrouw hem met kaartjes voor een american footballwedstrijd van zijn favoriete team.

Bordje

In het stadion kreeg Marcus kreeg een bordje in zijn handen om een leuke slogan op te schrijven voor tijdens de wedstrijd. Hij twijfelde geen en schreef wat voor hem het belangrijkste was: zijn telefoonnummer, bloedtype en een oproep voor een nieuwe nier.

Toen bleek dat zijn oproep niet op televisie was gekomen, was Marcus toch wat teleurgesteld. Tot de volgende dag toen hij honderden berichtjes en telefoontjes kreeg. Ook op Twitter en Facebook stroomden de steunbetuigingen en berichtenbinnen. Van lieve berichten tot mensen die zich kandidaat hadden gesteld als donor. Dat alles had Marcus te danken aan een onbekende fan, Jessica Jenkins.

Onbekende

Jenkins en haar familie werden in 2018 gered uit een grote woningbrand toen een onbekende voorbijganger alarm sloeg. Ze wou iets terugdoen voor een andere onbekende en deelde de foto van Marcus. En dat sloeg aan. Op Twitter is de post al meer dan 100.000 keer gedeeld en ook op Facebook wordt de foto massaal geliket.

'Jullie antwoorden zijn fantastisch! Ik zei toch dat we dit konden doen! Bedankt! Marcus heeft gereageerd op meer dan 1.000 sms’jes en heeft honderden gemiste oproepen die hij probeert te beantwoorden! 

Inzamelactie

Ze zijn nu aan het kijken welke donors geschikt zijn, maar Marcus roept de mensen op zich te blijven registeren. Elke donatie kan een leven redden. Hij is ook een inzamelactie gestart om de transplantatie te kunnen betalen.

Anderen lazen ook: Zweedse dj gaat viral door dansjes.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren

Gerelateerde Berichten

Geen inhoud gevonden