Foto: ANP

Nicki Minaj gaat toch niet naar Saudi-Arabië

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine
de Wit

De Amerikaanse rapper Nicki Minaj heeft haar geplande optreden in Saudi-Arabië afgezegd. Minaj zou op 18 juli optreden op het Jeddah World Fest, maar kreeg zo veel kritiek, dat ze toch niet gaat.

De rapper houdt ervan om zich schaars te kleden en haar lichaam is vaak hét onderwerp van haar nummers. Die houding past niet bij het streng islamitische land, vonden veel mensen. Onder meer de Human Rights Foundation vroeg of Minaj haar optreden wilde annuleren.

Rechten

Minaj meldde later dat ze er nog even over nagedacht heeft en dat ze toch heeft besloten om het optreden niet door te laten gaan. Daarmee wil ze laten weten dat ze het niet eens is met de vrouwen- en lhbt-rechten in dat land. Homosekusaliteit is er strafbaar en vrouwen hebben er veel minder rechten dan mannen. Zo zijn er gescheiden restaurants en scholen voor mannen en vrouwen.

Zij wel

De Britse zanger Liam Payne en de Amerikaanse dj Steve Aoiki zijn nog wel van plan om op te treden op het festival. De Nederlandse DJ Tiësto heeft dat de afgelopen jaren ook al meerdere keren gedaan.

Hieronder kun je een van de nieuwe nummers van Nicki Minaj beluisteren.

Nicki Minaj - MEGATRON

Anderen lazen ook: Kanye West is terug, en hoe.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren