Cafetaria 't Pleintje

Nieuwe reddingspoging voor New Kids-snackbar

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

Een spannende tijd voor alle New Kids-fans of vaste klanten van Cafetaria 't Pleintje in Den Dungen. De snackbar die op het punt staat om te verdwijnen, wordt misschien op het nippertje gered.

De frietzaak, waar bekende scènes uit de film New Kids zijn opgenomen, dreigt te worden gesloopt. Cafetaria 't Pleintje is een paar jaar geleden verkocht en de nieuwe eigenaar is van plan om het gebouwtje slopen en te vervangen door een chiquere zaak.

Openluchtmuseum

Een erfgoedvereniging uit Amsterdam probeert de beroemde snackbar te redden en heeft het Openluchtmuseum in Arnhem deze week gevraagd om de beroemde horecazaak over te nemen. Helaas, het museum liet woensdag weten geen interesse te hebben, zo schrijft Omroep Brabant. Cafetaria 't Pleintje voldoet volgens een woordvoerder niet aan de voorwaarden om een plek in het Openluchtmuseum te krijgen. Het gebouw zou een plaats hebben in de geschiedenis moeten hebben of symbool staan voor een kentering in de geschiedenis.

Ondanks de afwijzing, laat de erfgoedvereniging het er niet bij zitten. Het plan is om Reinout Oerlemans erbij te betrekken. De vereniging hoopt dat hij - als producent van de New Kids-films - de sloop wil en kan stoppen.

New Kids bestellen een Jos Brinkie

Online reddingsactie

Het is niet voor het eerst dat er wordt geprobeerd om Cafetaria 't Pleintje te redden. Een online petitie werd bijna vier jaar geleden tientallen keren ondertekend. Deze week kwamen daar nog een aantal handtekeningen bij. In totaal is de online reddingsactie door ruim honderd mensen gesteund.

Anderen lazen ook: Godnondeju, de snackbar van New Kids gaat eraan!

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren

Gerelateerde Berichten

Geen inhoud gevonden