Wie is de Mol - AVROTROS

Onderzoek: Niet Merel of Niels, maar Sarah is de mol

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

Na weken van liegen en bedriegen in het geheim, wordt de identiteit van de mol bijna bekendgemaakt. Maar hoe spannend is dat eigenlijk nog?

Uit onderzoek onder bijna tweehonderd online-volgers van 7Days blijkt Sarah het meest verdacht. Bijna de helft (46%) van de jongeren denkt dat zij de mol is. Een kleiner deel (34%) verdenkt Niels en de overige 20% zit op Merel. Nog een paar uitkomsten op een rij.

Wie is... er zeker van?

Heel erg zeker van hun zaak, dat zijn de ondervraagden niet. Slechts 15% zegt niet te twijfelen. De grootste groep (57%) denkt de mol te hebben ontmaskerd, maar houdt er rekening mee dat het toch iemand anders kan zijn. Ruim een kwart (28%) weet het helemaal niet zeker.

Wie is... sinds wanneer verdacht?

De grootste groep (23%) verdenkt zijn of haar mol sinds de duo-executie van Jamie en Rick Paul. Een net iets kleinere groep (21%) zit al sinds het begin op een van de finalisten. De rest kreeg Sarah, Merel of Niels pas later in het vizier, van wie zo’n 6% pas tijdens laatste aflevering.

Wie is... de winnaar?

Meer dan de helft (57%) denkt dat Merel gaat winnen. Ongeveer de helft daarvan (27%) zet zijn of haar geld in op Niels en slechts 16% verwacht dat Sarah als winnaar (met een pot van een dikke 10.000 euro) naar huis gaat.

Wie is... de verliezer?

Jammer voor Niels, maar 40% van de jongeren verwacht dat hij zaterdagavond met lege handen achterblijft. Op de voet gevolgd door Sarah (37%). Ongeveer 23% denkt dat Merel het spel verliest.

Wie is... de populairste?

Hij mag dan wel als verliezer worden aangewezen, de grootste groep jongeren (24%) vindt Niels wel de leukste deelnemer. Hij wordt op de voet gevolgd door Robèrt (23%). Ook Nikkie is een populaire kandidaat. Zo’n 16% vindt haar het leukst, goed voor een derde plek.

Wie is... het minst verdacht?

De ene kandidaat doet alsof-ie de mol is om de rest op het verkeerde been te zetten, de andere doet dat niet. Tot die laatste categorie behoort Robèrt. Volgens de meeste ondervraagden (31%) was hij het duidelijkst niet de mol. Ook Nikkie (28%) en Sinan (13%) werden weinig verdacht.

De ontknoping van Wie is de Mol? is zaterdagavond om 20.20 uur te zien bij AVROTROS op NPO 1.

Anderen lazen ook: Belgische Wie is de Mol? heeft geen mol.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren