Battlefield V

Oorlogsgame Battlefield V tijdens geschiedenisles?

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

Periode? Mei 1940. Setting? De verwoeste binnenstad van Rotterdam. Al schietend moet je je een weg banen langs ingestorte gebouwen. De Stichting Herdenking 14 mei 1940 denkt erover om jongeren via een game te betrekken bij de herdenking van het bombardement van Rotterdam tijdens de Tweede Wereldoorlog.

De stichting heeft dat bedacht omdat Battlefield V zich voor een deel afspeelt in Rotterdam. Het nieuwste deel van deze game-serie verschijnt op 20 november. 

Verwoesting

'We zijn geen fan van oorlogsgames', zegt een woordvoerder. 'Het is nooit leuk om een game te zien over de verwoesting van de stad die zo erg is geweest. Maar misschien kan het juist de ogen openen.'

Werkelijkheid

Het is niet duidelijk of het computerspel ook echt gebruikt gaat worden als lesmateriaal. Niet iedereen vindt het een goed idee.

Onderzoeker Marc van Berkel, die geschiedenisleraren opleidt en gespecialiseerd is in het nazisme en de Holocaust, vindt dat games niet geschikt zijn om mensen over de oorlog te leren. Hij zegt: 'Ze hebben geen enkele realiteitswaarde. Oorlog is gruwelijk en wreed, en de werkelijkheid kan gelukkig niet benaderd worden.'

Anderen lazen ook: Dossier 4-5 mei.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren