k-pop schandalen

Ophef rond K-popster om seksschandaal

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Lisette Gerbrands
Lisette
Gerbrands

K-pop kwam deze week flink in het nieuws. Niet om populaire nummers of dure concertkaartjes, maar om seksschandalen. Zanger Jung Joon-young gaf toe dat hij vrouwen had gefilmd - zonder toestemming - terwijl hij seks met ze had. En dat was niet het enige, die beelden deelde hij later in een chatroom. Het is echter niet het enige schandaal dat naar buiten kwam deze week...

De schuldbekentenis van Joon-young komt kort nadat K-popster Seungri uit de populaire boyband BigBang stapte. De 28-jarige zanger verliet de band na beschuldigd te zijn van het runnen van een prostitutienetwerk. Hij zou bijvoorbeeld zakenmannen hebben voorzien van seksuele gunsten in nachtclub Burning Sun, waar hij de pr-directeur was. De politie onderzoekt ook nog meldingen van aanranding en drugshandel in die club.

Verschrikkelijk

Natasja van Knippenberg, beheerder van de Facebook-pagina Dutch K-pop Fans, is maar druk met het lezen en beantwoorden van reacties. Deze pagina heeft ruim vierduizend leden. Sommigen zijn woedend. Anderen houden vast aan het feit dat beschuldigingen nog niet bewezen zijn.

Want het zijn flinke beschuldigingen! Joon-young zou minstens tien vrouwen hebben gefilmd met een verborgen camera terwijl hij seks met ze had. Sommige slachtoffers waren - zo wordt gezegd - bewusteloos. Van Knippenberg vertelt aan NOS: 'Het geheime filmen is al verschrikkelijk, maar een bewusteloze vrouw... dat is bij de beesten af.'

k-pop schandalen
Jung Yoon-young in gesprek met verslaggevers

Geen schuldgevoel

The Korea Times schrijft dat de zanger in een open brief zijn excuses aanbiedt. Aan verslaggevers vertelde hij: 'Mijn excuses voor het veroorzaken van de bezorgdheid onder de bevolking. Ik zal volledig samenwerken met het politieonderzoek.' Joon-young zegt echter ook dat hij geen schuldgevoel had toen hij de beelden naar zijn vrienden stuurde.

Volgens Aziatische media is één van die chatvrienden Seungri, die dus deze week uit BigBang stapte. Het Zuid-Koreaanse popidool ontkent alle beschuldigingen. Zijn management, YG Entertainment, vond het schandaal rondom hem en de nachtclub te groot en heeft hem inmiddels ontslagen. Het bedrijf zegt van niets te weten en biedt excuses aan voor alle ophef.

Volgens Van Knippenberg offert de platenmaatschappij het voormalig bandlid op als zondebok: 'Als een artiest zich mengt in een prostitutienetwerk, dan weet het management echt wel wat er is gebeurd. YG probeert zich in te dekken door te zeggen: wij hebben hem ontslagen.'

Anderen lazen ook: K-pop is enorm populair, hoe komt dat?

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren