ANP

PewDiePie heeft als eerste ooit 100 miljoen abonnees

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

Feest voor PewDiePie! De Zweed heeft als eerste ter wereld 100.000.000 abonnees op zijn YouTube-kanaal. Een heel bijzondere prestatie.

Bijna 10 jaar geleden begon Felix Kjellberg zijn kanaal PewDiePie. Inmiddels staan daar al 4000 video's op waarin hij op een komische manier over gamen en zijn dagelijkse leven vertelt. Hij is de populairste én meest verdienende YouTuber ter wereld.

'Doe niet té erg je best'

Voor Felix zelf kwam zijn succes als een enorme verrassing. Zijn geheim? Heel hard werken! ‘Ik werk eigenlijk van het moment dat ik wakker word, tot ik ga slapen. Ik neem bijna geen vrije tijd', zei hij vorige maand in een podcast. En natuurlijk veel grappen maken, want daar staat de YouTuber om bekend.

Lasers en taart

De YouTuber begon als 'PewDie', onder die naam startte hij zijn eerste kanaal. 'Pew' als in het geluid van een laser, en 'Die' als het gevolg als je wordt geraakt. Op een dag was hij zijn wachtwoord voor dat kanaal kwijt en plakte hij 'Pie' achter zijn gebruikersnaam. ‘Alles klinkt beter met pie erbij’, luidde zijn verklaring.

Wist je dat...?

- PewDiePie Taylor Swift net zo lang heeft gestalkt op Twitter tot ze ook hem volgde? Hij noemt haar zijn senpai, Japans voor mentor.

- Al zijn video’s op de zelfde manier beginnen en eindigen? 'y name is Pewwwwdiepieeeee! en Bro First and stay awesome!'

- Hij deze maand getrouwd is met zijn verloofde Marzia, van het YouTube-kanaal Cutiepiemarzia? Het stel kent elkaar uit de vlogwereld en heeft twee mopshondjes: Edgar en Maya.

Anderen lazen ook: PewDiePie in problemen na racistische opmerking.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren