pewdiepie

PewDiePie niet meer de grootste op YouTube

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Thijs Jacobs
Thijs
Jacobs

We zagen het al aankomen, maar nu is het zover: PewDiePie is niet meer de grootste op YouTube! De Zweedse youtuber is ingehaald door T-Series, het kanaal van een Indiase filmmaatschappij.

PewDiePie maakt grappige video's terwijl hij aan het gamen is. De Zweedse youtuber had daarmee sinds 2013 het allergrootste kanaal ter wereld. Maar uit het niets was daar ineens T-Series. Zij posten Indiase videoclips en video's uit Bollywoodfilms. De video's gaan altijd over hetzelfde: een man, een vrouw en veel dansende mensen. Een romantisch liefdesverhaal dus. De meest bekeken video van T-Series is bijna 700 miljoen keer bekeken! Nog nooit gezien? Je vindt hem hieronder:

Guru Randhawa: Lahore (Official Video) Bhushan Kumar | Vee DirectorGifty | T-Series

Disstrack

De twee kanalen strijden al een tijdje om de eerste plek. Vooral de Zweedse vlogger bedacht acties om meer volgers te krijgen. Zo maakte PewDiePie een disstrack waarin hij grappen maakt over T-Series. Ook hackte een fan 50.000 printers om reclame te maken voor zijn grote held PewDiePie. Het heeft allemaal niet mogen helpen, want inmiddels staat T-Series - met meer dan 30.000 abonnees voorsprong - aan kop.

Moeilijke strijd

Dat PewDiePie ingehaald zou worden, was volgens kenners logisch. T-Series is namelijk heel populair in India en dat land heeft meer dan 1 miljard inwoners. Het kanaal krijgt volgens de NOS meer dan 100.000 abonnees per dag erbij. Het wordt voor PewDiePie dus moeilijk om T-Series ooit nog in te halen. Inmiddels hebben beide kanalen meer dan 90 miljoen volgers, wat natuurlijk ook al een hele prestatie is. Wil je bijhouden wie de meeste heeft? Dat kan in de livestream hieronder met op de achtergrond de disstrack van PewDiePie.

PEWDIEPIE VS T-SERIES LIVE SUB COUNT: WHO WILL PREVAIL?

Anderen lazen ook: Waarom is het Bollywood-kanaal T-Series zo populair?

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren