Foto: ANP

Prinses krijgt kritiek op royale 'royal wedding'

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine
de Wit

Een lange koetsrit, een grote ceremonie, heel veel sterren en nog veel meer beveiliging. De Britse Prinses Eugenie (28) en haar vriend Jack Brooksbank (31) zijn vandaag getrouwd en de kosten voor die royal wedding waren nogal... royaal.

Wie? Dat is wat veel Britten zich ook afvragen. Prinses Eugenie is het nichtje van prins Harry en prins William. Ze is net als haar neven een kleindochter van Queen Elisabeth en ze is negende in lijn van troonopvolging.

Spektakel

De twee hebben erg uitgepakt voor de grote dag en maken er een groot spektakel van. Net als Harry en Megan trouwen ze in de St. Georges Chapelde in de plaats Windsor. Met die vergelijking houdt het niet op, want de twee krijgen ook een koninklijke tour in een koets, een grote ceremonie en ze hebben zelfs nog meer gasten uitgenodigd dan de bekende royals.

Er komen 850 mensen bij de ceremonie en veel sterren laten hun gezicht even zien, zoals zangeres Ellie Goulding, model Cara Delevigne en zanger Robbie Williams. 

Foto: ANP

Hoge kosten

Sommige Britten smullen van deze dag, maar niet iedereen is er blij mee, schrijft Express. Hoewel de familie het feest uit eigen zak betaalt, draait de overheid op voor de kosten van de beveiliging. Volgens Britse media loopt dat op tot twee miljoen pond (2,2 miljoen euro). Volgens de NOS heeft de politie van Windsor al aangegeven hierdoor in geldnood te zitten. 

Petitie

De prinses vervult geen koninklijke taken. Andere kleinkinderen van koningin Elisabeth, die dat ook niet doen, hielden hun huwelijk een stuk kleiner. Republic, een organisatie die tegen de monarchie is, is het er niet mee eens en bood een petitie aan aan parlementsleden. Daarin staat dat het huwelijk van prinses Eugenie de samenleving geen geld mag kosten. Bijna 45.000 mensen tekenden. Maar het heeft niet geholpen: de bruiloft wordt nog altijd groots gevierd.

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: In beeld: Prins Harry en Meghan zijn getrouwd.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsAppFacebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren