A$AP Rocky, asap rocky

Rapper A$AP Rocky krijgt voorwaardelijke straf

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

A$AP Rocky kan opgelucht ademhalen! Hij hoeft niet de cel in, maar krijgt een voorwaardelijke straf. De Amerikaanse rapper werd in Zweden verdacht van een mishandeling na een vechtpartij in Stockholm.

De aanklagers hadden minstens een half jaar celstraf geëist. Maar de rechter vond de mishandeling niet ernstig genoeg om de rapper achter slot en grendel te zetten. A$AP Rocky houdt zelf vol geen schuld te hebben gehad aan de vechtpartij afgelopen juni. Die brak uit nadat de rapper zich irriteerde aan twee jongens die herhaaldelijk achter hem aan bleven lopen.

#FREEASAPROCKY

In totaal heeft de rapper minstens een maand in voorarrest gezeten. Met de hashtag #FREEASAPROCKY betuigden fans hun steun op social media. Ze vonden dat A$AP Rocky onterecht vastzat en ook Donald Trump was het daarmee eens. De Amerikaanse president sprak zelfs met de Zweedse premier Löfven over de zaak, maar die gaf aan dat muzikant geen speciale behandeling zou krijgen.

Donald J. Trump 1565790838

Schadevergoeding

De voorwaardelijke straf houdt in dat A$AP Rocky en drie andere veroordeelden zich de komende twee jaar in Zweden niet schuldig mogen maken aan een misdrijf. Als ze dat toch doen, moeten ze alsnog de gevangenis in. Ook moet de rapper een schadevergoeding aan het slachtoffer betalen.

Wie is A$AP Rocky?

A$AP Rocky is een Amerikaanse rapper die vooral bekend is onder hiphopliefhebbers. Hij scoorde meerdere grote hits, waaronder Praise (The Lord) met Britse rapper Skepta, Wild For The Night met dubstep dj Skrillex en Everyday. A$AP Rocky is ook onderdeel van het rapcollectief A$AP Mob. Naast zijn carrière als hiphopartiest wordt hij gezien als een groot stijlicoon. Dit weekend komt-ie naar Nederland vanwege een optreden op Lowlands.

Anderen lazen ook: Vijf vragen over de situatie rondom A$AP Rocky

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren