Rapper Anne Frank

Rapper Anne Frank verandert naam na ophef

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

Geen Anne Frank, maar ANNE. Na een stortvloed aan negatieve reacties en kritiek heeft een Nederlandse rapper haar artiestennaam aangepast.

Annelies (zoals ze echt heet) kreeg woensdag de wind flink van voren. De reden van alle ophef? Haar opmerkelijke artiestennaam. De rapper maakte haar debuut op het nieuwe album Blauwdruk II van Lange Frans en koos 'Anne Frank' als artiestennaam. En dat viel niet goed in de smaak. Op social media wordt ze respectloos genoemd en uitgescholden, ook heeft ze meerdere doodsbedreigingen ontvangen. Ze houdt daarom haar achternaam geheim.

Bijnaam

Voor ANNE zelf was haar originele artiestennaam een logische keuze. 'Mensen denken direct dat het slecht bedoeld is, maar dat is het niet', liet de rapper weten aan Het Parool. 'De echte reden dat ik voor deze naam heb gekozen, is omdat ik altijd zo werd genoemd. Sinds de ­basisschool is dat al mijn bijnaam. En toen las ik ook haar boeken. Ze is inspirerend, een voorbeeld van hoe je kunt leven in een ondraaglijke situatie. Ik weet dat we niet in oorlog leven, maar vreedzaam is het in onze wereld ook niet.'

Twitter

De rapper kwam niet alleen vanwege haar artiestennaam in opspraak, ook haar rapteksten (zoals: 'Ik heb shit gestasht in Het Achterhuis') en oude tweets schoten bij veel mensen in het verkeerde keelgat. Bijvoorbeeld bij het Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI). Het CIDI laat weten dat Annelies al jaren antisemitische teksten deelt op social media en postte een overzicht op Twitter.

Het artikel gaat verder na de tweet.

CIDI 1561625801

Excuses

Op Instagram - waar ze zich tot vanmiddag @annefrankje noemde - heeft de rapper woensdagavond laten weten haar artiestennaam te veranderen in ANNE. 'Ik heb vandaag een vloedstorm aan uiteenlopende reacties mogen ontvangen. En ik heb daarbij ook zeker het besef gehad dat ik een aantal mensen daarmee echt pijn heb gedaan en dat spijt mij ten zeerste', vertelt ze in een video.

Anderen lazen ook: Rapper Leafs bedankt zijn mentor tijdens Lowlands.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren