Rihanna attends the conference "GPE Financing Conference, an Investment in the Future" organised by the Global Partnership for Education in Dakar, 2018,

Rihanna vraagt Mark Rutte om 100 miljoen dollar

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

Hulp voor zieke kinderen, wederopbouw na een orkaan, voedselprojecten, schoon water, onderzoek naar alzheimer en kanker. Je kunt geen goed doel verzinnen of superster Rihanna zet zich er wel voor in. Gisteren stuurde ze een opvallend verzoek aan de Nederlandse regering.

In een tweet die gericht was aan minister-president Mark Rutte en minister Sigrid Kaag van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, vroeg Rihanna om 100 miljoen dollar. Dat geld is bestemd voor het verbeteren van onderwijs voor kinderen in arme landen over de hele wereld.

Dank je!

De zangeres wil dat Nederland het bedrag geeft aan de organisatie Global Partnership for Education, waarvan ze ambassadeur is. Ze eindigt haar bericht met 'Dank je' en verwijst naar haar eigen stichting Clara Lionel Foundation, die zich inzet voor hulp en onderwijs voor kinderen wereldwijd. 

Rihanna 1534838510

Minister Kaag reageerde vanochtend. Ze twittert dat ze haar plannen volgende maand tijdens de vergadering van de Verenigde Naties in New York bekend zal maken. Ze hoopt Rihanna daar te zien: 

Sigrid Kaag 1534847184

 Anderen lazen ook: Jesse haalt mobieltjes op voor het goede doel.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren