devilla2019

Slachtoffer De Villa: 'Productie stuurde hem naar me toe'

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine
de Wit

Twitter ontplofte vorige week nadat in De Villa van RTL twee scènes werden uitgezonden met seksueel overschrijdend gedrag. In #BOOS doet één van de slachtoffers haar verhaal. 

In De Villa mag een groepje singles een week lang vakantievieren in een luxe villa op het Spaanse eiland Las Palmas. En dat gaat er wild aan toe. De afgelopen weken zijn er twee scènes vertoond waarin vrouwen betast werden, terwijl ze daar helemaal geen zin in hadden. De vrouwen lieten duidelijk merken geen zin te hebben in seks, maar toch blijven de twee mannen het proberen. Het waren de kijkers die de makers erop moesten wijzen dat dat niet kan. Nadat Twitteraar Jet Zurné een boze tweet plaatste, deden veel anderen met haar mee. (De tekst gaat verder na de tweet.)

Jet Zurné 1574949109

Kijken of het goed ging

Eén van de slachtoffers deed haar verhaal bij Tim Hofman, in zijn YouTube-programma #BOOS. In de aflevering wordt het slachtoffer onherkenbaar in beeld gebracht en haar naam wordt niet genoemd. In de aflevering hoor je haar verhaal, vertelt Hofman in De Wereld Draait Door. Ze had te veel gedronken en lag in bed. Op dat moment kwam José naar haar toe en betastte haar, terwijl ze dat niet wilde. 'De productie heeft hem naar mij toegestuurd om mij te checken', vertelt ze. De programmamakers vertelden haar dat ze haar niet meer zagen op de camera's en dat ze hem hebben gevraagd om te kijken of het goed met haar ging. Maar dat vindt zij 'een belabberd excuus', omdat ze gewoon op haar kamer te zien zou zijn.

Excuses

Na de ophef besloot RTL niet alleen De Villa van de buis te halen, ook andere reality-series waarin mannen en vrouwen verleid worden zijn vanaf nu een tijd niet meer te zien. Het gaat om programma's zoals Temptation Island en Love Island. RTL-programmadirecteur Peter van der Vorst bood zijn excuses aan en zegt dat hij zich kapot is geschrokken. Ook zegt hij dat productiemaatschappij Blue Circle deelnemers van De Villa heeft aangezet tot grensoverschrijdend gedrag, dat heeft hij van de kandidaten zelf gehoord. Twee medewerkers die hadden moeten ingrijpen zijn op non-actief gesteld.

Ook in Temptation Island

Meerdere deelnemers van Temptation Island deden deze week ook een boekje open over het programma waar zij aan meededen. Zo gaf verleider Thomas Cox in een post op Instagram toe dat er dingen achter de schermen gebeuren die niet zouden moeten. 'Achter de schermen gaat het er zeker niet netjes aan toe. Ik kan het weten. Dat ze dat inzien en actie ondernemen was even nodig.'

Ook oud-deelnemer Rosanna Voorwald liet aan Grazia.nl weten dat niet alles ging zoals het hoort. Zij deed met haar vriend Niels van der Zanden twee keer mee. 'Bij mij is eigenlijk net zoiets voorgevallen als in De Villa. Ik was tijdens Temptation Island VIPS zo dronken dat ik in het bed van een van de andere meiden ben gaan liggen, met mijn bikini en hakken nog aan. De tv-makers hebben verleider Alex toen gepusht om naakt naast me te gaan liggen, terwijl ze wisten dat ik hartstikke dronken was. Hij pakte me vast, en toevallig had ik dit keer een kwade dronk, en ben ik boos geworden. Maar eigenlijk is het pure aanranding.'

Anderen lazen ook: Campagne voor slachtoffers seksueel geweld.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren

Gerelateerde Berichten

Geen inhoud gevonden