ANP

Songfestival-inzending van Duncan valt in de smaak

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

Arcade, zo heet het nummer waarmee Duncan Laurence (24) voor Nederland naar het Eurovisie Songfestival gaat. Hij onthulde het nummer donderdagavond bij De Wereld Draait Door.

Het nummer gaat over een goede vriendin die de zanger is verloren. 'Zij had de liefde van haar leven en op een gegeven moment was die er niet meer. Tot het einde heeft zij gehoopt dat hij terug zou komen. Die hoop heb ik in Arcade gestopt', vertelde Duncan tegen Matthijs van Nieuwkerk. Hij schreef het nummer tijdens zijn studie op de Rockacademie in Tilburg. 

Duncan Laurence - Arcade (The Netherlands Eurovision 2019)

Onderscheidend

De reacties op de inzending zijn positief. Cornald Maas, lid van de Songfestival-commissie, zat naast Duncan bij De Wereld Draait Door en zei: 'Het klinkt internationaal en de melodie is sterk. Het nummer is onderscheidend, niet gemiddeld goed - daar stemt niemand op.' Ook op Twitter - waar vaak de negatieve reacties je om de oren vliegen - reageerden mensen enthousiast. Zelf was de zanger vooral opgelucht dat hij Arcade niet langer geheim hoefde te houden.

Domien Verschuuren 1552032328

Marjolijn van de Gender 1552032344

Nielson 1552032359

tom mikkers 1552031909

Emily 1552032377

Maurice Wijnen 1552032405

Maar natuurlijk... niet iedereen stond te springen op de bank.

Jolien 1552032689

Songfestival

Na bekende artiesten zoals Anouk, Ilse de Lange, Douwe Bob en Waylon, gaat - de onbekendere - Duncan Laurence dit jaar namens Nederland naar het Eurovisie Songfestival. Op donderdag 16 mei komt de zanger voor de eerste keer in actie tijdens de halve finale in Tel Aviv (Israël), daar wordt de liedjeswedstrijd dit keer gehouden.

Anderen lazen ook: Dit moet je weten over Duncan Laurence of Waylon 'onwijs blij' met finaleplek bij Songfestival.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren