Foto: ANP

Songfestival volgend jaar in... Rotterdam

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine
de Wit

Het is groot feest in Rotterdam. Na een lange strijd werd vanmiddag bekendgemaakt dat die stad in mei het Eurovisie Songfestival mag organiseren.

De organisatie van de muziekwedstrijd maakte het nieuws bekend met een video van zanger Duncan Laurence, die dit jaar de wedstrijd won met het nummer Arcade. Hij liep door Rotterdam en liet veel plekken van de stad zien. De halve finales zijn op dinsdag 12 en donderdag 14 mei en de finale is op zaterdag 16 mei in evenementenhal Rotterdam Ahoy.

Lange strijd

Vlak nadat Duncan Laurence won barstte de strijd tussen meerdere Nederlandse steden direct los. Uiteindelijk bleven Rotterdam en Maastricht over. De organisatie koos voor de Zuid-Hollandse stad omdat er al eerder veel grote evenementen in Ahoy zijn georganiseerd, omdat het dichtbij vliegvelden The Hague (in Den Haag) en Schiphol ligt en omdat de stad veel hotels heeft. Burgemeester Ahmed Aboutaleb is blij: 'Het is geweldig dat we komend voorjaar het Eurovisie Songfestival en al haar fans mogen verwelkomen in onze stad! Ik ben ervan overtuigd dat Rotterdam alle liefhebbers van het Songfestival over de hele wereld een onvergetelijk 65ste Eurovisie Songfestival zal geven. We gaan er een geweldig feest van maken.'

Maastricht bedankt

De keuze voor de stad was niet eenvoudig, zo benadrukt de organisatie. 'We willen Maastricht én de provincie Limburg bedanken voor hun energie, enthousiasme en gastvrijheid in de afgelopen periode. Maastricht heeft laten zien dat het een stad is waar het Eurovisie Songfestival enorm leeft en we willen de stad dan ook graag betrokken houden bij het evenement in mei volgend jaar.'

Duncan Laurence was tijdens de strijd al in beide steden te zien. De tekst gaat verder na de foto. 

Songfestival 1567161291

Foutje

Veel mensen dachten dat de uitslag woensdag al was uitgelekt. Op de website van het evenement werd Rotterdam al genoemd als locatie voor de wedstrijd. Een paar uur daarna kwam ook een pagina over Maastricht online. Volgens de organisatie waren die pagina's alvast aangemaakt om het nieuws zo snel mogelijk te kunnen brengen. 

Anderen lazen ook: Doe de 7Days Eurovisie Songfestival Quiz.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren