Foto: ANP

Soundtrack Bond-film: wie gingen Billie Eilish voor?

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine
de Wit

James Bond-films staan bekend om de spanning, grote acteurs, kleffe romances en... goede titelsongs. Zangers Billie Eilish staat binnenkort in het rijtje van artiesten die de soundtrack voor 007 mochten maken. Een grote klus! Wie gingen haar voor?

Haar naam is Eilish, Billie Eilish. En binnenkort is ze de jongste zangeres ooit die de soundtrack voor een Bond-film maakte. De nieuwste film No Time To Die komt op 2 april uit en samen met haar broer Finneas O'Connell schreef Billie de titelsong (die nog even geheim blijft). Dat maakte ze dinsdagavond bekend op Instagram. 'Het voelt ongelooflijk om hier deel van uit te maken. James Bond is de coolste film-franchise die ooit heeft bestaan. Ik ben nog steeds in shock', liet ze in een statement weten. De tekst gaat verder na de foto.

Voorgangers van Billie

De titelsongs werden vaak door grote, ervaren artiesten gezongen. Met deze klus op haar cv staat Billie dus in een lijst met indrukwekkende namen. Een paar zangers en zangeressen die haar voor gingen:

1. Tina Turner - Golden Eye

In 1995 maakte Tina Turner de soundtrack voor de 17de Bondfilm: Golden Eye. Dat nummer werd geschreven door Bono en The Edge van de Ierse rockband U2. Het nummer was haalde veel Amerikaanse en Europese hitlijsten. De zangeres zou trouwens niet de eerste keuze zijn om het nummer in te zingen. De Zweedse popgroep Ace of Base zou eerst gevraagd zijn, maar zij lieten het aan zich voorbij gaan omdat ze bang waren dat de film een flop zou worden.

Tina Turner - Golden Eye (HD)

2. Madonna - Die Another Day

In 2002 werd Madonna gevraagd voor deze grote klus. Zij maakte het nummer Die Another Day, met dezelfde titel als de film. Het nummer zou eerst Can't you see my mind heten, maar op het laatste moment werd er toch voor gekozen om het nummer dezelfde titel te geven als de film. De bijbehorende clip is door alle special effects de duurste clip van Madonna.

Madonna - Die Another Day (Official Music Video)

3. Jack White en Alicia Keys - Another Way To Die

De Amerikaanse rockartiest Jack White maakte de soundtrack in 2008 samen met de Amerikaanse zangeres Alicia Keys, voor de film Quantum of Solace. Voor het eerst werd de titelsong gemaakt door twee artiesten. De bijbehorende clip werd in 2009 genomineerd voor een Grammy Award in de categorie 'beste korte muziekvideo'.

Alicia Keys & Jack White - Another Way To Die [Official Video]

4. Adele - Skyfall

Skyfall van Adele ken je vast. Maar wist je dat ook dit nummer speciaal is gemaakt voor James Bond? Het nummer hoort bij de film met dezelfde naam. Adele maakte 'm in 2012. Op 5 oktober werd-ie om 0:07 uur (Britse tijd) uitgebracht. Op die dag was het vijftig jaar geleden dat de eerste Bondfilm Dr. No werd uitgebracht. Skyfall was erg populair in Nederland.

Adele - Skyfall (Lyric Video)

5. Sam Smith - Writing's On The Wall

De soundtrack voor de 24ste Bondfilm staat op de cv van de Britse zanger Sam Smith. Volgens de Britse krant The Guardian werden de zangeressen Lana del Ray en Rita Ora ook nog overwogen, maar koos een fimproducente uiteindelijk voor Sam. En dat is maar goed ook: hij won er een Golden Globe en een Oscar mee.

Sam Smith - Writing's On The Wall (from Spectre)

Anderen lazen ook: 7 dingen die je vast nog niet wist over Billie Eilish.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren

Gerelateerde Berichten

Geen inhoud gevonden